Május 9. Csütörtök, Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Lehet fehér a karácsony? Talán, de biztos nem mindenhol.

Híreső
2023. december 19. 11:00
A,Snowstorm,Is,Present,While,A,Snowman,Is,Depicted,In

A héten nem lesz valami szép idő, legalábbis abban az értelemben nem, ahogyan a karácsony közeledtét várná az ember. Szerdáig sok helyen köddel és szürkeséggel is lehet számolni, de szerencsére az ünnepre ez nem marad meg. 

Christmas,Tree,At,Night,In,Winter
Fotó: by-studio

Lesz helyette csapadék, nem is kevés. Erre csütörtöktől van nagyobb esély, de még vasárnap is érkezhet az égi áldás. A hét közepén valószínűleg esővel, maximum havasesővel találkozhatunk, ami azért a karácsonyi hangulatot annyira nem emeli. 

Abstract,Advent,Background,-,Christmas,Decoration,With,Ornament,And,Defocused
Fotó: Romolo Tavani

Pénteken azonban hidegebb légtömegek érkeznek fölénk, ami azt jelenti, hogy érkezik a szél és persze jelentős lehűléssel is számolni kell. Ez alapvetően nem túl jó hír, amíg nem vesszük hozzá, hogy a csapadékos idő marad. 

Snowflakes,On,Snow,With,Bokeh,Of,Christmas,Lights,-,Real
Fotó: Romolo Tavani

Arra azért senki ne számítson, hogy a most hómentes területeken szánkózni és hóembert építeni fog, de az északi területeken mutatkozik némi esély egy fehér karácsonyra. Vékony rétegben alakulhat ki hó, de már az is nagyon hangulatos, ha csak havazik szenteste. A déli területeken és az ország közepén azonban inkább az eső lesz a jellemző. 

 

Karácsonyhavazás