Április 28. Vasárnap, Valéria

Kegyetlen hideg, havazás és egy erős földrengés is jutott decemberre Kínának

Híreső
2023. december 23. 11:00
Pyeongchang-gun,,Gangwon-do,,South,Korea,-,March,19,,2022:,Winter,View

Jelentős hidegbetöréssel küszködik Kína. Az északi területeken a tél igen cudar tud lenni, most azonban sokkal nagyobb részeket érint a fagy. December 20-án 5 északi állomás is történelmi hidegrekordot regisztrált.

Explosion,Of,Snow,Falling,Down,From,Sky,Or,Roof,,Heavy
Fotó: Jade ThaiCatwalk

Peking sem járt jobban, a -15°C, -17°C-os hőmérsékletek erősen rányomják bélyegjüket a közlekedésre, hiszen a vonatokat kénytelenek leállítani vagy lassítani, mert a fékek befagynak. Sanghaj-ban eközben havazik, ami ritka jelenség.

De havazást figyeltek meg Guangdong tartomány területén is, ami szintén igen ritka jelenség, tekintve, hogy déli területről van szó. A hó itt telente is inkább csak a hegyek csúcsán figyelhető meg, hiszen a hőmérséklet ritkán süllyed 8°c alá. Most azonban vastag hótakaró fedi a városokat is.

Person,Clibming,Up,Snowy,Mountain,Peak.,Blue,Sky,In,Afternoon.
Fotó: Photography.co

Guangdong helyzete nem éppen egyszerű, hiszen a hó komoly fennakadásokat okoz, de messze nem olyan rossz, mint Gansu tartományban. Itt ugyanis nemrégiben egy 6,2-es földrengés pusztított, mely már most is 120 halálos áldozatot követelt, ám a hidegbetörés miatt a mentési munkálatokat a tűzoltók és a mentőszemélyzet -13°C-os fagyban kell elvégezze...

a képek illusztrációk

 

 

 

fagyhideg