Április 27. Szombat, Zita

Ingyenes parkolás könnyíti az ünnepeket Budapesten

Híreső
2023. december 26. 08:00
Free,Parking,Written,On,The,Road

A karácsony sokaknak a meghitt ünnepről, az otthonról és a szűk családról szól. Sokan azonban a szűk családjuk eléréséhez is keresztbe-kasul kénytelenek bejárni az országot, jobb esetben csak egy nagyvárost.

Rows,Of,Cars,Parked,On,Roadside,,Parking,Sign.,Cars,Parked
Fotó: Tricky_Shark

Ha pedig így történik, akkor mehetnek busszal, hiszen a parkolási díjak igen magasak. Nos, karácsonykor nem, legalábbis Budapesten nem, hiszen december 24-től egészen január 1 üzemzárásig a parkolás díjtalanná válik.

Free,Parking,Sign,With,Blue,Sky,On,Background
Fotó: KYNA STUDIO

Vannak ugyan kivételek, amikkel azért számolni kell. Az I. kerületben a Dísz téren, a Hunyadi János út Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakaszán és a Palota út Dísz tér és Lovas utca közötti szakaszán, illetve a Margitszigeten az északi parkolóban és a szállodák várakozóhelyein ezen időszak alatt is csak díjfizetés ellenévben lehet lerakni az autót.

The,Only,Vacant,Parking,Space,In,Parking,Lot.,Navigation,In
Fotó: Melnikov Dmitriy

A díjtalan parkolás ugyan jó dolog, de ettől nem lesz több parkoló, sőt! Nem csak a helyi lakosok mozognak ilyenkor kevesebbet, de az ingyenes parkolás autóhasználatra is csábít, vagyis sokszor jobban járunk, ha a tömegközlekedést választjuk, mert bár körülményesebb, de biztosan időben érkezünk, és azzal sem lesz baj, hogy ki vezet, kinek nem szabad koccintania.

 

 

 

parkoláspénzautó