Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Így csomagoljuk az ajándékokat környezettudatosan

Híreső
2023. december 21. 14:00
Craft,Paper,Square,Box,Decorated,With,Dried,Herbs,,Feather,And

A karácsonnyal kapcsolatosan sokszor kerül elő a fenntarthatóság és a környezetbarát megoldások. Ez többnyire a fát érinti, ahol már tisztáztuk, hogy a műfenyő nagyon nem jó opció, vágott fenyővel érdemes díszíteni a lakást.

Easter,Eco-friendly,Gift,Wrapping,In,Traditional,Japanese,Furoshiki,Style.,Zero
Fotó: Losangela

A csomagolás azonban már más kérdés. Az ajándékok szépen, színes papírba csomagolva sorakoznak a fa alatt. Ezzel is emelve az ünnep fényét. Csakhogy a papírból ezután hulladék lesz, vagyis egy egyszer használatos anyagról beszélünk, melyet nagyon sok esetben még csak újrahasznosítani sem lehet...

Packaging,Gifts,Harmoniously,And,Naturally,,Gift,Packaging,Environmentally,Conscious
Fotó: denise1203

Védekezhetünk azzal, hogy de hát karácsony van, vagy azzal, hogy a gyerekek szemében az öröm a fontos, amikor kibontják az ajándékot, de ezekhez semmi szükség az egyszer használható csomagolóanyagra. Egy szép, karácsonyi mintás textil is tökéletesen alkalmas a feladatra, ünnepi és sokszor felhasználható. Igaz ez az ajándéktasakok esetében is, igaz, ezek “felbontása” nem akkora élmény, de a felnőtteknek biztosan így is megfelel majd a meglepetés.

Top,View,Gift,Box,Wrapped,In,Green,Cloth,On,A
Fotó: Alena A

Az igazán “elvetemültek” használhatnak a csomagoláshoz olyan papírt is, melynek hátoldala tiszta, de már nincsen rá szükség, így dekorálható. De lehet félretenni cipősdobozt is, melyet egyszer kell szépen becsomagolni és nagyon sokszor újra lehet használni - sőt, amikor nincsen rá szükség, akkor a karácsonyi díszeket is elrakhatjuk bennük. Akik mindenképpen ragaszkodnak a karácsonyi csomagolópapírhoz, keressenek olyat, ami újrahasznosított papírból készül, és használjanak hozzá biológiailag lebomló szalagot – vagy azt hagyják el teljesen.

ajándékkarácsonycsomagolás