Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Hókáosz Münchenben: 40 cm hóval lehetett számolni december elején

Híreső
2023. december 05. 14:00
Winter weather in Germany

Októberben, sőt, még novemberben is komolyan birokra kelt a nyár az ősszel, csodaszép és meleg napokkal ajándékozva meg bennünket. Azonban a december egyértelműen megmutatta, hogy az ősz ereje lehet kicsi, a téllel azonban nem lehet szórakozni.

Winter weather in Germany - Munich
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Már idehaza is havazott, olyannyira, hogy a hegyvidékeken a közlekedés is nehézkessé vált, a túrázást sem javasolják egyes területeken. De a tél rárontott München városára is, ahol december első napján kezdett szakadni a hó.

Winter weather in Germany
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Másnap délig abba sem hagyta, ennek eredményeképpen a városban több helyen is 30-40 cm friss hóval lehetett számolni, mely már tekintélyes mennyiség. Ahhoz mindenképpen elég, hogy a közlekedést ellehetetlenítse.

Winter weather in Germany
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Ez igaz volt a regionális vonatok esetében, melyek kénytelenek voltak teljesen leállni, de a helyi gyorsvasút is csak nagyon nehezen döcögött. Autóval és busszal sem nagyon lehetett előre jutni, a reptéren pedig több 100 járatot kellett törölni a hóhelyzet miatt. De nem csak a közlekedés szenvedte meg a havazást. Több rendezvényt is le kellett mondani, illetve több kulturális intézmény sem tudott kinyitni. A káoszt azóta megoldották.

káoszközlekedéshavazás