Május 8. Szerda, Mihály

Haragoszöld lett a Canal Grande vize Velencében a környezetvédők miatt

Híreső
2023. december 16. 14:00
null

Igen sok esetben tiltakoznak a környezetvédők és sajnos okuk is van rá. A tiltakozások lényege a figyelemfelhívás, így valahol érthető, ha olyan akciókba kezdenek, ami megbotránkoztat sokakat. A műemlékek, vagy képzőművészeti remekek rongálása azonban csak az első lépés.

Venice,,Italy,-,01,August,2023:,The,Famous,Buildings,And
Fotó: StevenK

Aktivisták most a Canal Grande vizét festették meg a Rialto hídnál. A helyszín tehát Velence, a figyelem felhívás pedig sikeres volt. A kérdés nem is ez, sokkal inkább az, hogy vajon megfelelő tiltakozási forma-e az, ha vegyi anyaggal festünk meg egy élő vizet, még ha azt “ártalmatlannak” is tituláljuk.

 

Az aktivisták Olaszországban faszénkorommal színezték meg a Trevi-kút vizét nem is olyan régen. Ebben az esetben azonban “csak” egy kútról van szó, abban sem halak, sem más állatok nem élnek, szemben a Canal Grande vizével.

 

A Extinction Rebellion környezetvédelmi aktivistái egy fluoreszcein nevű, elvileg veszélytelen, de szintetikusan előállított anyagot használtak arra, hogy méregzöldre fessék a vizet, mely néhány óra múlva felszívódott.

Képek és lead kép: @LuigiBrugnaro

 

 

 

vízVelencetüntetés