Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Ha megépül a Megaton Moon, ez lesz a világ egyik leghatalmasabb megújuló erőműve - az űrből is látszani fog

Híreső
2023. december 30. 14:00
Green,Energy,For,Clean,And,Sustainable,Environment.,Wind,Energy,Used

Újabb grandiózus megújuló energia projekt van kialakulóban. A kivitelező most a GreenGo névre keresztelt vállalkozás, az összeg, amibe a lehetőség kerül magánbefektetőktől származik. Ez pedig nem más, mint a Megaton Moon.

Environmentally,Friendly,Installation,Of,Photovoltaic,Power,Plant,And,Wind,Turbine
Fotó: Snapshot freddy

Egy hibrid napelem - szélparkról van szó, mely mintegy 60 gigawatt kapacitással rendelkezik majd. Emellett 30 gigawatt zöldhidrogénes kapacitást is terveznek hozzá, illetve éves szinten mintegy 70 millió liter vizet terveznek sótalanítani, ezzel ivóvizet hozva létre.

Wind,Power,Plant,And,Technology.,Smart,Grid.,Renewable,Energy.,Sustainable
Fotó: metamorworks

A kivitelezés során egy akkora létesítményt hoznak majd létre, mely még az űrből is kivehető lesz. Ehhez pedig nem kevés időre is szükség van, hiszen az építkezést csak több szakaszban lesznek képesek megvalósítani.

Solar,Cell,Plant,And,Wind,Generators,Under,Blue,Sky,On
Fotó: Fit Ztudio

Az első szakasz befejezését 2028-ra tervezi a cég, míg a teljes projekt nagyjából 2033-35 környékén fejeződhet be. A kivitelezést Észak-Nyugat Afrikában valósítják meg – ha a tervek elfogadásra kerülnek -, így pedig itt gyártó és összeszerelő üzemek is létesülnek, jelentős gazdasági lökést adva ezzel a régiónak.

energiamegújulóerőmű