Május 17. Péntek, Paszkál

Bettina ahol jár, nyomában hó, eső és halál vonul

Híreső
2023. december 01. 14:00
null

Bettina egyre és egyre nagyobb gondokat okoz Európa keleti felén, de nem tesz kivételt Törökországgal sem. Az idény 12. Nevezett vihara pusztít most a régióban, és a szezon még csak szeptemberben indult...


Bettina halálos áldozatainak száma egyre csak emelkedik, ahogyan érkeznek be az adatok. Azt már eddig is lehetett tudni, hogy Leszbosz mellett egy teherhajó elsüllyedt a vihar következtében, itt egy halálos áldozattal lehetett számolni, ám a hajó további 13 fős legénységét még keresik.

Sentinel


Bulgáriában és Oroszországban egyaránt 2 halálos áldozattal lehet számolni, Moldovában azonban 4-re emelkedett az áldozatok száma, köztük két ember a hideg következtében vesztette életét. Ukrajnában a néhol 2 méteres friss hó hatalmas közlekedési káoszt okozott, Odessza régióban pedig 5 halálos áldozatot is követelt.

bnn network


Törökország sem úszta meg Bettina kegyetlenségét, ide azonban hó helyett eső formájában érkezett a csapadék, tetemes mennyiségben. A kialakuló áradásokban eddig 2 ember veszítette életét, így összességében már 16 halálos áldozattal lehet számolni Bettina nyomán.

lead kép: bnn network
 

 

viharbettinahalál