Május 4. Szombat, Flórián, Mónika

A karácsonyfák bérlése egy olyan alternatíva, ami még anyagilag is megéri

Híreső
2023. december 19. 14:00
Pretty,Bushy,Danish,Christmas,Tree,Without,Decorations,In,A,Large

Sok országban van rá lehetőség, Horvátországban idén először jelent meg, csak elég nehezen hozzáférhető. Ez pedig nem más, mint a karácsonyfa-bérlés, mely egyáltalán nem rossz ötlet, de azért érdemes néhány dolgot szem előtt tartani. 

The,Yard,Near,The,House,Is,Decorated,For,Christmas.,The
Fotó: Dmitry Tkachuk

Azt már tisztáztuk, hogy a legelterjedtebb lehetőségek közül a vágott fenyő jelenti a leginkább környezetbarát alternatívát. Ám sokan rosszul érzik magukat attól, hogy egy ép és egészséges fát pusztán azért vágjanak ki, hogy néhány napot feldíszítve egy lakásban töltsön el, majd mehet is a szemétbe.

Christmas,Trees,In,A,Red,Pots,For,Sale,On,A
Fotó: kipgodi

 

A cserepes fák ezt a gondot megoldják, de azért olyan sok fenyő nem fér el egy átlagos kertben, vagyis csak 2, maximum 3 alkalommal működik a legtöbb esetben. De mi lenne akkor, ha a cserepes fákat nem megvennénk, csak bérelnénk? Igen, erre is van lehetőség, bár egyelőre nem túl sok, de néhány helyen még pénzt is lehet vele spórolni. 

Christmas,Trees,In,Pots,For,Sale
Fotó: LN team

Üzleti modelltől függően egyes helyeken úgy lehet fát bérelni, hogy bár alapból nem éppen olcsó a megoldás, de ha a fára vigyázunk, visszavisszük és az ép és egészséges, akkor visszakapjuk a kifizetett összeg felét. Ez pedig már nem is olyan rossz ajánlat. Ráadásul a fenyők nem különösebben érzékenyek, de a vízigényük nagy, főleg egy fűtött szobában. A ki és bevitel pedig a lehetőségekhez mérten fokozatosan történjen - kertből garázsba (fűtetlen de zárt területre), onnan lakásba, majd vissza a garázsba végül újra a kertbe 

 

cserépKarácsonyfa