Május 10. Péntek, Ármin, Pálma

6 halálos áldozata van a decemberi tornádóknak Tennessee-ben

Híreső
2023. december 14. 08:00
null

A tavasz az USA közép-nyugati területein rendszerint a tornádóké, azok tucatjával csapnak le a területre. A december inkább a hó szempontjából szokott gondot okozni, most azonban Tennessee államban több tornádóval is számolni kellett.

December 9-én csaptak le a romboló erejű szelek az államban, több települést is elérve. Mintegy 21 000 ügyfél maradt áramellátás nélkül, mert a szél a magasfeszültségű vezetékeket sem kímélte. Az áramkimaradások miatt több menedékhely használhatatlanná vált.

 

A tornádók rendkívül nagy károkat okoztak, házakat tettek tönkre és járművek tucatjait roncsolták össze. A közlekedést nagyban nehezíti a kicsavart fák és a leszakadt vezetékek tömege, így a mentési munkálatok is csak lassan haladnak.

Képek: Clarksville Fire Rescue

A tornádókra ezeken a területeken számítanak és bár igen nehéz előre jelezni egy-egy szörnyeteg érkezését, hatékonyan védekeznek ellene az itteniek. Ez most sajnos nem sikerült olyan jól, a lecsapó forgó légtömegek 6 halálos áldozatot szedtek és 23 embert juttattak kórházba.

lead kép: nytimes.com

 

 

 

USAtornádóhalál