Május 2. Csütörtök, Zsigmond

20-30 centi havat hozott a Mikulás

Híreső
2023. december 09. 08:00
Winter,Background,Of,Snow,And,Frost,With,Free,Space,For

Egy szavunk sem lehet - már persze akkor, ha szeretjük a havat, hiszen a mikulás az ország igen nagy részére hozott belőle bőven. Igazság szerint az időjárásunkat alakító mediterrán ciklon a felelős a csapadékért, de mivel december 6-án érkezett, így elcsaklizza a dicsőséget a nagyszakállú.

Forest,In,Snow.,Snowy,Forest,Road.,Forest,Road,From,Above
Fotó: OlegRi

Északon, az ország középső részén, illetve a Dunántúlon sok helyen 20 cm-t is meghaladja az a hóvastagság, mely szinte egész éjjel hullott. A táj gyönyörű, a hó ropog, az emberek pedig már kora reggel lapátolnak szorgosan.

White,Snow,On,A,Bare,Tree,Branches,On,A,Frosty
Fotó: nadia_if

Erre szükség is van, hiszen bár a hókotrók folyamatosan dolgoznak, több területen is esélytelen volt autóval közlekedni a reggeli órákban. A közlekedési káosz mellett azonban a hó súlya miatt is sok probléma adódott.

A,Panoramic,View,Of,The,Covered,With,Frost,Trees,In
Fotó: Vitalii_Mamchuk

A pilisi régióban több település is áram nélkül maradt a hajnali órákban, ráadásul sorban csatlakoztak hozzájuk a szomszédok is az idő előre haladtával. Így az itteni lakosoknak nem olyan nagy öröm, hogy nem jutottak el dolgozni vagy iskolába, hiszen a fűtés sem üzemel...

 

havazásmikulás