2022. augusztus 8. hétfő
László

1 milliárd is lehet a viharkár Magyarországon a szél tépázta hétvége után

2022. február 2., 08:00
1 milliárd is lehet a viharkár Magyarországon a szél tépázta hétvége után

A január utolsó hétvégéjén országszerte tomboló szélviharral kapcsolatosan számítani lehetett arra, hogy bár a szél elcsitul, lesznek még hatásai. Ezt most a biztosítótársaságok érzik meg igazán, hiszen sok száz kárbejelentéssel lehet számolni mindegyiknél. 

kép: pomaz.hu

Többnyire a tetőszerkezetet ért szélkárok szerepelnek a bejelentésekben, de az ezekkel összefüggő beázások, valamint sajnos az ingatlanokra omló, és azokban kárt tevő fák is okoztak anyagi veszteséget a lakosoknak. 

kép: pomaz.hu

A leginkább érintett területek Pest megye és Budapest, de a bejelentések alapján szinte az egész országban okozott károkat a szélvihar. Ezen nem is kell csodálkozni, hiszen sok helyen a 125 km/h-ás sebességet is meghaladta a szél ereje. 

 

A biztosító társaságok becslései szerint a károk elérhetik az egymilliárd forintos határt is, főleg azért, mert bár már most is sok bejelentés érkezett, a következő napokban sokszorosát várják a mostaniaknak. 

kép: shutterstock

Ennek oka, hogy sokan az elsődleges kármentésre, a további gondok megakadályozására koncentrálnak, és csak ezután jelentik be a káreseményeket. Ráadásul a nyaralók esetében a viharokat követő hétvégén látogatnak a tulajdonosok leginkább a házakhoz, és akkor tudják a károkat fotózni, bejelenteni. 

kép: shutterstock

lead kép: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek