Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

5 egyszerű utazási tipp, ha spórolnál

Hírek
2022. május 09. 16:00
null

PR-tartalom

1. Csomagolj keveset!

Alapvető igazság, hogy a kis csomag előnyös a feladott poggyászok díjának elkerülése érdekében, de emellett más szempontból is fontos lehet.

A kisebb csomag egyben azt is jelenti, hogy sokkal egyszerűbben tudsz majd közlekedni! Egy közepes bőrönddel vagy hátizsákkal sokkal mozgékonyabb vagy, így könnyebben tudsz majd tömegközlekedniahelyett, hogy taxit kellene fizetned.

A kisebb táska egyúttal azt is elősegíti, hogy ne ess kísértésbe a felesleges szuvenírvásárlás terén. A fedélzeti poggyász korlátozott kapacitása garantáltan elriaszt majd ettől a késztetéstől.

2. Ne válts feleslegesen pénzt!

Utazásnál különösen kifizetődő lehet, ha rendelkezel hitelkártyával, mivel így elkerülheted a felesleges pénzváltás költségeit, azáltal hogy a teljes igénybe vehető egyenleged ott van a kártyádon. Így nem kell előre megbecsülnöd, hogy várhatóan mennyit is költesz majd az adott valutában.

Hitelkártyával olcsóbb lehet a nyaralás - forrás: pixabay.com

Persze érdemes utánanézned, hogy milyen feltételekkel használhatod a hitelkártyád, vagy ha éppen az utazás előtt szeretnél igényelni egyet, akkor még inkább érdemes tájékozódnod ahitelkártyák piaci kondícióiról. Szerencsére az interneten kiválóan összehasonlíthatod az egyes bankok aktuális hitelkártya ajánlatait.

3. Vásárolj a helyi élelmiszerboltokban!

A helyi boltok és piacok meglátogatása önmagában is egy élmény lehet. Ezen a módon olyan élelmiszereket fedezhetsz fel, amelyeket itthon esélyed sincs megismerni. Ráadásul így megúszhatod a szállodai kávézók vagy egy-egy divatos étterem túlárazott tucatételeit.

Azt talán már mondanunk sem, hogy a boltokban lehetőleg hitelkártyáddal fizess, ne készpénzzel, mert így sokkal jobban járhatsz anyagilag is!

4. Fedezz fel ingyenes látnivalókat!

Minden népszerű városban vannak olyan turisztikailag is jelentős látnivalók, amelyek megtekintése teljesen ingyenes. Nagy igazság, hogy sokszor igazából ezek a leghíresebbek! Sétálni London híres parkjaiban, vagy a Szajna partján nem kerül semmibe, ugyanakkor felejthetetlen élményekkel lehetsz gazdagabb.

Sokszor világhíres köztéri szobrokat, tereket, templomokat és más műemlék épületeket tekinthetsz meg pénz nélkül. Akárhová is utazol, mindenképpen érdemes kihasználni ezeket a nagyszerű lehetőséget, és először ezekkel kezdeni a várossal való ismerkedést a különféle belépős programok helyett.

5. Használd ki a reptéri prémium várótermek előnyeit!

Az olyan exkluzív a repülőtéri várótermek, mint például a Visa vagy a Mastercard Airport Lounge a legjobb helyek, ha utazás közben harapnál valamit. Jó, ha tudod, hogy számos hitelkártya kínál extra váróterem-hozzáférést.

Ezekben általában könnyű szendvicsekre, gyümölcsökre, chipsre, süteményekre és kávéra számíthatsz. Egyes prémium kategóriájú várókban néha komplett svédasztalos étkezést kínálnak.

Az étkezésen túl a várótermek extra wifit is biztosítanak, amely általában sokkal gyorsabb, mint a reptéren kínált kapcsolat. Bizonyos várókban akár még zuhanyzót vagy edzőtermet is találhatsz. Persze, ahhoz, hogy kihasználd ezeket a kényelmi szolgáltatásokat érdemes időben érkezned a repülőtérre.

utazástippekspóroláshitelkártya