Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Mindennapi smink 5 perc alatt: ötletek (x)

Érdekesség
2024. január 05. 19:08

PR-tartalom

A mindennapi smink a kivitelezés technikáját és a felhasznált termékek körét tekintve eltér az esti sminktől. A gyönyörű és természetes megjelenés eléréséhez elég lehet mindössze néhány perc.

A nappali nude smink elkészítése meglehetősen egyszerű folyamat, amelyben fontos az arcbőr előkészítése és a megfelelő kozmetikumok kiválasztása, valamint a sminkelési szakaszok betartása. Nemcsak a végső megjelenés múlik ezen, hanem az egész napos stabilitás is. A reggeli hidratálás és fényvédő felvitele után csupán néhány lépésben elkészíthető a természetes smink, amely fiatalos, friss és üde megjelenést biztosít a nap folyamán. 

A Makeup.hu webáruház kínálatában megtalálsz minden szükséges és kiváló minőségű terméket, köztük a természetes összetételű ápoló és dekorkozmetikumokat, amelyek nem csupán kiemelik szépségedet, de újrahasznosított és biológiailag lebomló anyagokból készülő csomagolásban kaphatók. 

Natúr sminkek lépésről-lépésre

Az egyszerű, természetes nappali smink lépésről lépésre elkészíthető az alábbiak szerint:

Korrektor és alapozó. A kívánt hatás elérését tekintve különböző termékeket használhatsz, a könnyű textúrájú CC-krémtől a teljes fedésű alapozó krémekig. Így gyorsan elrejtheted a fáradtság jeleit, a pigmentfoltok és kiütések formájában jelentkező apró hibákat. Érdemes a bőrtípusnak megfelelő terméket választani, valamint előnyben részesíteni a fényvédelemmel és hidratáló hatással rendelkező kozmetikumokat. 

Highlighter és bronzosító. Szükség szerint gyorsan és egyszerűen modellezhető az arc, megvilágosíthatsz és kiemelhetsz egyes részeket. Különböző formátumban kaphatók. A bronzosítót tiszta bőrre és az alapozóra is felviheted, húzz kis vonalakat a szemöldök területén, az orrnyereg és az arccsont alatt, majd óvatosan árnyékold be a megrajzolt vonalakat. Ha a nude smink a cél, fontos, hogy ne vidd túlzásba a bronzosító használatát, és csak mértékkel használd, hogy megjelenésed valóban természetes legyen.

Pirosító. Akár krémes, akár púderes textúrájú, mindössze néhány mozdulattal frissességet és fiatalságot kölcsönöz az arcnak, speciális ​​technikák használata nélkül. Egyszerűen vigyél fel egy kis mennyiségű terméket az arcra, miközben mosolyogsz.

Szemhéjfesték. Az áttetsző, semleges színek nem feltűnő csillogással gyönyörű szemsminket biztosítanak minden napra. Ecsettel és mutatóujjal is felvihetők a szemhéjra a teljes felületen a szempilla növekedési vonalától a szemöldökcsontig. A belső sarokban lévő világos szemhéjfesték vizuálisan megnövelik a szemeket. Hasonló hatás eléréséhez használhatsz highlightert is. 

Ceruza és szempillaspirál. A nude smink egyik alapelve a maximális természetesség, ezért a szemceruza, szemhéjtus és szempillaspirál használata során sem szabad elragadtatni magunkat. Sőt, kortól függően, fontos odafigyelni arra is, hogy válasszunk megfelelő színű szemceruzát, mivel a határozott és jól kivehető vonalak nem minden korban előnyösek. A szempillák növekedési vonalát elég egy vékony vonallal megfesteni, ezzel is dúsabb hatású szempillákat és mélyebb tekintetet érhetsz el. Fedd be a szempillákat egy vagy két réteg szempillaspirállal.

Rúzsok. Az ajakrúzs nagyszerű befejezése a mindennapi sminkkészítési folyamatnak. Felvitel előtt alkalmazhatsz balzsamot vagy higiénikus rúzst,  így a ráncok és a hámlás láthatatlanná válnak, és a kozmetikumok sokkal tovább tartanak majd. A természetes megjelenés érdekében a matt vagy sűrű fedésű krémes ajakrúzst helyettesítheted nude árnyalatú szájfénnyel.

Ha gyakran készítesz natúr sminket, érdemes megfontolni az olyan sminkpaletták használatát, amelyek nem csupán szemhéjfestékeket, hanem púdert, pirosítót, korrektort, highlightert és rúzsokat is tartalmaznak a neked megfelelő árnyalatokban. Így további időt spórolhatsz reggelente, mivel nem kell a különböző termékek keresésével tölteni az időt. A MAKEUP webáruház kínálatában biztosan megtalálod a számodra leginkább megfelelő minőségi terméket.

A borítókép forrása: freepik.com

 

 

sminkkozmetikum