Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

A jövő az elektromos járműveké?! Legyél a fenntartható autózás szakértője! (x)

Érdekesség
2024. január 11. 13:36

PR-tartalom

Napjainkban még talán sokan kételkednek benne, az elektromos autózás hulláma azonban már bőven elindult. Már a korábbi, legjobbnak titulált autógyártók is észrevették ezt. A forradalmi változásokkal pedig azok járnak a legjobban, akik értenek az új technológiákhoz. Aki például meg tud szerelni egy elektromos autót, minden bizonyára kecsegtető karrier elé néz. Igaz, ez nem az a klasszikus gyorstalpalós modell - egy szakértőnek komoly és szerteágazó tudásra kell szert tennie, hiszen nem játékbabákkal fog játszani, hanem veszélyes villamossági eszközökkel.

Munkalehetőségek az autók rajongóinak a 21. században

A hagyományos, belső égésű motorokhoz értő szakemberek okkal riadtak meg az elmúlt időszakban. Hiszen nincs annál ijesztőbb, amikor valaki A-Z-ig érti szakterületét, egy új hullám azonban teljes átállást okoz. Ami viszont jó hír, hogy azért ez az innováció közel sem megy végbe majd olyan hamar. Sőt, lehet hogy előbb lesznek emberszabású robotok a gyárban, vagy épp mesterséges intelligencia alapú újságírás. Az viszont biztos, hogy autószerelőként is érdemes követni az újabb trendeket, és nem tagadni a változást.

Munkalehetőséget keresel Magyarországon, Budapest közelében, de nem feltétlenül dolgoznál a fővárosi nyüzsgésben? Az aktuális állásokért nézz körül például a HatvanAllas.hu oldalán, de ha a Egerben, Heves vármegye megyeszékhelyén helyezkednél el ide kattints.

Kifizetődő karrierpálya lesz a zöld és fenntartható dolgok iránti érdeklődés

A 21. században egyre növekszik a társadalmi tudatosság a környezetvédelem és fenntarthatóság iránt, és ez hatással van a különböző iparágakra, köztük az autóiparra is. Az autózás terén kifizetődő ilyen karrierpályát választani azoknak, akik elkötelezettek a zöld és fenntartható megoldások iránti érdeklődés mellett.

Az elektromos járművek terjedése és a fenntartható technológiák fejlődése új lehetőségeket teremt az autóipari szakemberek számára. A hibrid és elektromos autók tervezése, gyártása és karbantartása olyan területeken nyújthat kiváló karrierlehetőségeket, ahol a zöld technológiákra való áttérésre összpontosítanak.

Az autógyártók és beszállítóik is egyre inkább értékelik a fenntartható gyakorlatokat. Azok a szakemberek, akik a környezetbarát technológiák és folyamatok terén rendelkeznek szaktudással, versenyképesek lehetnek a piacon. Az energiatakarékos gyártás, újrahasznosított anyagok használata és egyéb fenntarthatósági intézkedések elterjedésével a szakértők, tervezők és mérnökök számára nyílik lehetőség a környezetkímélő megoldások fejlesztésére és bevezetésére.

Az autóiparban tehát a fenntarthatóság iránti érdeklődés nemcsak környezetvédelmi szempontból fontos, hanem karrierlehetőségek szempontjából is. Azok, akik naprakész ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkeznek a fenntartható technológiák terén, valószínűleg számíthatnak rá, hogy sikeresen navigálnak a változó piaci trendek és elvárások között.

Milyen képzéseket kell elvégeznie egy elektromosautó-szerelőnek?

Az elektromosautó-szerelővé váláshoz  2022 augusztusában módosult a járműfenntartó tevékenységek szabályozása (1/1990. (IX. 29.) KHVM rendelet). A rendelet alapján az elektromos vagy plug-in hibrid hajtású autó szerelőjeként elismert személyeknél megkülönböztetnek felsőfokú és középfokú végzettségeket. A felsőfokú képesítéssel rendelkezők lehetnek elektromos járműhajtás szakmérnökök, okleveles villamosmérnökök vagy villamos üzemmérnökök, feltéve, hogy elvégezték a javítandó hajtásrendszerrel szerelt jármű gyártója által előírt képzést vagy képesítést. Középfokú képesítéssel pedig alternatív járműhajtási, elektromos gép- és készülékszerelő technikusok lehetnek, szintén a gyártó által előírt képzés vagy képesítés megszerzése után.

Az elektromosautó-szerelővé váláshoz tehát nemcsak egy általános szakképesítésre, hanem az adott gyártó vagy márka speciális képzésére is szükség van. Ezen képzések elvégzése nélkül a szerelő nem lesz hivatalosan elismert elektromosautó-szerelő, így hangsúlyozva a szükségességét a specifikus járműhajtásrendszerekre specializált szakértelemnek és képzettségnek.

A borítókép forrása: freepik.com

 

munkalehetőségHatvanálláskeresés