Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Védi az eszközeinket a szünetmentes tápegység

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

PR-tartalom

Védi az elektronikus eszközöket hirtelen áramkimaradás esetén és megbízható túlfeszültség-védő is egyben a szünetmentes tápegység vagy UPS.

A szünetmentes tápegységek arra szolgálnak, hogy váratlan áramkimaradás esetén biztosítsák a fontos berendezések áramellátását, egyben túlfeszültség-védelmeként is szolgál az elektromos hálózatban fellépő feszültségcsúcsok esetén. A szünetmentes tápegységek akár 4500 watt teljesítményt is biztosítanak, és tökéletesen alkalmasak kisvállalkozások vagy irodák számára. Stabilizált tartalék tápegységként is kiválóan használhatók, mert megvédi a számítógépen éppen folyamatban lévő munkát áramkimaradás esetén.

Mekkora legyen?

A szünetmentes tápegység teljesítménye elsősorban attól függ, hogy mire szeretnénk használni. Egy átlagos otthoni számítógéphez általában elegendő egy 500 W körüli teljesítményű típus, ha azonban egy irodába vagy más, több eszközzel ellátott nagyobb helyiségbe szánjuk, akkor nagyobb teljesítményű modellre lesz szükség.

A túlfeszültség elleni védelem funkció arra szolgál, hogy megvédje az elektronikát az elektromos hálózatban fellépő hirtelen áramkimaradásoktól, amelyek egy meghibásodás vagy villámcsapás miatt keletkeznek. A túlfeszültségvédő általában több konnektorral és akár háromméteres kábellel rendelkezik, így hosszabbítóként is használható, így több készülék is csatlakoztatható hozzá.

A Rack UPS -eket kifejezetten nagyvállalatok és ipari vállalkozások számára tervezték. A hagyományos szünetmentes tápegységek jellemzőivel rendelkeznek, de szabványos rack-beépítési rendszert kínálnak. Ez lehetővé teszi a szünetmentes tápegységek és az elektronika egyszerű és hatékony csatlakoztatását.

Nemzetközi szabvány segít az eligazodásban

A szünetmentes tápegységek bizonyos fokú megkülönböztetése érdekében létrehozták az IEC 62040-3 nemzetközi szabványt. Ez három osztályba sorolja az UPS-eket a kimeneti feszültségek és frekvenciák bemeneti paraméterektől való függése alapján. A fő szünetmentestáp-típusoknak köszönhetően számos rendszer áll a felhasználók rendelkezésére, amelyek a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz illeszkednek.

Az offline rendszerek, amelyeket néha készenléti és rövidítve VFD-nek is neveznek, két üzemmódban működnek. Nagy hatékonysággal rendelkeznek, és a mentési idő általában több tíz perc.

A line interaktív szünetmentes táp rendszer, rövidítve VI, leggyakrabban 0,5 és 5 kVA közötti teljesítményeknél használatos. Ennek az elrendezésnek gyakran része egy csapolással ellátott autotranszformátor.

Az on-line kettős konverziós szünetmentes táp kétszer dolgozza fel a feszültséget, és ennek ellenére hálózati frekvenciától független. Ezt VFI-nek nevezik, és legnagyobb előnye a kimeneti feszültség minősége.

képek forrása: Alza