Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Környezetvédelmi okok miatt tiltottak le egy Toyota reklámot

Érdekesség
2023. november 27. 08:00
Offroad,Car,Concept,With,Mountains

Egyre fontosabbá válik a környezetünk védelme és ez mostanra olyan részletekben is megmutatkozik, amikkel alapból nem is számolnánk. Ilyen lehet egy egyszerű reklám is, amit most a Toyota készített és amit Angliában be is tiltottak.

Extremely,Dirty,Muddy,Road,In,The,Forest.,Soil,Damaged,By
Fotó: Mny-Jhee

Nem kell semmi borzalmasra gondolni, nem félelmetes, vagy obszcén a reklám. Egy - két tucat Hilux látható a reklámban, amint földutakon repesztenek, folyón hajtanak keresztül, vagy éppen a városi környezetben mutatják meg, mennyire tuti kis járgányok.

Az Adfree Cities szervezet azonban a brit reklámfelügyeletnél bepanaszolta a videót és a hozzá tartozó plakátot, mivel szerintük az a természetrombolást népszerűsíti a mezőkön, folyókban való autózás képével, ráadásul mindezt úgy, hogy ezt a modellt jellemzően városokban használják az emberek.

Off-road,Travel,On,Mountain,Road.,Beautiful,Mountains,Sunset
Fotó: Belyay

A Toyota ugyan védekezett azzal, hogy az autót olyan rétegnek szánják, akiknek fontos a terepen való boldogulás is, mint például az erdészek, de a reklámfelügyelet az Adfree Cities-el értett egyet. A videóban és a plakáton ugyanis kósza utalás sincsen erdészekre, vadőrökre, esetleg gazdálkodókra...

reklámtiltáskörnyezet