Május 2. Csütörtök, Zsigmond

Elkészült az Ablak, mely fűti a szobát télen is

Érdekesség
2023. augusztus 27. 11:00
null

Az energiaválság megtanított minket arra, hogy mekkora kincs a meleg a lakásokban, amikor a fűtést gond nélkül tudjuk üzemeltetni. Mióta ezzel tisztában vagyunk, a spórolás is előtérbe került, amennyire csak lehetséges.

Az EGW Technologies egy igen érdekes megoldással állt elő, mely nem csak környezetbarát, de könnyen kivitelezhető, és jelentősen képes csökkenteni az energiaköltségeket is. Ez pedig nem más, mint a fűtőüveg.

Ablak formájában kerül beépítésre, és képes gondoskodni a szoba melegítéséről közvetlen hőleadás útján. Abban az esetben, ha a fűtendő terület 20-30%-át az üvegfelület teszi ki akkor rásegítésre sincsen szükség - ez a méret pedig az új építésű ingatlanok esetében szinte mindig adott.

Az elgondolás remek, de azért adódik a kérdés, hogy mi a teendő akkor, ha az ablakfelület kicsi, vagy éppen nincsen ablaka a szobának. Hiszen jellemzően nem az új építésű házak lakóinak okoz megoldhatatlan problémát a fűtés kivitelezése, ráadásul az ilyen ablakok beépítése sem éppen olcsó. A megoldás ettől függetlenül nagyon hasznos, elterjedése pedig az energiabiztonság növelésében is komoly szerepet játszhat!

képek és lead kép: shutterstock

hőleadásablakfelületfűtés