Június 24. Hétfő, Iván

Olcsó égbolt, avagy hogyan keress pénzt repülés közben (x)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

PR-tartalom

Szeretnél elrepülni valahova, de nem tudod pontosan, hogyan keress repjegyeket, hogy a lehető legolcsóbban vásárolhasd meg őket? Íme pár tipp, amelyek segítenek az olcsó repülőjegyek beszerzésében!

A világ hatalmasat „zsugorodott” az elmúlt években. A fapados légitársaságok olyan forradalmat indítottak el, amelyre nem sokan számítottak – a nagy légi szereplőknek pedig alkalmazkodniuk kellett a változások üteméhez, és most vannak olyan ajánlatok, amelyekkel valóban potom pénzért utazhatod körbe a világot. Persze az ilyesminek megvannak a maga szabályai: a dátumokhoz, ajánlatokhoz mi alkalmazkodunk, nem pedig fordítva. A járatok keresésének folyamatában azonban még mindig van mit javítani. Hogyan találhatsz olcsó repülőjegyet? Ez a kérdés rendszeresen felvetődik, akárcsak az, hogy „mikor érdemes repülőjegyet venni, hogy ne fizessünk túl sokat érte?”. Nincs egyetlen, mindenkire érvényes válasz, de van néhány tipp, amelyet a fapados repülés veteránjai rendszeresen megosztanak. Nézzük, miként deríthetjük ki, hogy melyik a legkedvezőbb árú repülőjegy Barcelona városába?

Hogyan találhatsz olcsó repülőjegyet?

Jelenleg legalább egy tucat népszerű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyek lehetővé teszik a járatok keresését. Természetesen fel lehet keresni a téged érdeklő légitársaságok weboldalát is, megadni a dátumokat és véglegesíteni a vásárlást, de ez biztosan nem a legjobb technika, ha a lehető legolcsóbban szeretnéd beszerezni a jegyet. Hol keressünk olcsó repülőjegyeket? Az olcsó repülőjegy kereső alkalmazásokkal! Ők gyakran a viszonteladóktól gyűjtik be az árakat, és így nemcsak hatékonyabb keresést tesznek lehetővé, hanem hozzásegítenek a lehető legalacsonyabb árú jegyek megkaparintásához is. A napi rendszerességgel használt kedvencek közé tartozik az eSky.hu. Sokan a Google Flights szolgáltatással kezdik az olcsó repülőjegyek keresését, azonban itt a légitársaságoknál érvényes árakra alapoznak, így természetesen számolni kell azzal, hogy nem ezek lesznek a legolcsóbb ajánlatok a weben. Nos, rendben, most már tudjuk, hol, most a kérdés az, hogyan. A barcelonai nyaralás megtervezésekor gyakran ahelyett, hogy konkrét dátumokat adnánk meg, érdemes a pár nap opciót használni, érkezéskor és induláskor egyaránt. Így a grafikonokon könnyen átláthatóvá válik, hogy melyik dátumkombináció teszi lehetővé a legolcsóbb jegyek megvásárlását. Néha pár tízezer a különbség, de vannak olyan helyzetek is, amikor akár a százezret is elérheti az eltérés a legolcsóbb és a legdrágább periódusok között. Túl sok fáradságunkba nem kerül, és mivel amúgy is jó előre megtervezzük az utazást, nem okozhat gondot a rugalmas időpontválasztás. Még ha munkaszüneti napok is vannak a kiruccanás etapjában, a nyaralást be is fejezhetjük ezekkel, nem muszáj velük rajtolni – igaz?

Mik a technikai feltételek?

Az olcsó repülőjegyek megtalálásának technikai vonatkozásait illetően számos irányzat létezik. Egyesek azt mondják, hogy minél többet keresik ugyanazokat a járatokat, annál olcsóbban tudják megvásárolni a repülőjegyeket. Mások pont ellenkezőleg. Érdemes azonban ugyanazokat a kapcsolatokat, dátumokat és időpontokat ellenőrizni, különböző böngészőkben, különböző eszközökön és különböző hálózatokon. Itt is pozitívan lehet csalódni az árfolyamokban. Az egyik számítógépen elérhetetlen díjak a másikon megjelennek: annak ellenére akár, hogy mindkettőn ugyanabban a böngészőben használjuk az inkognitó módot. Ja, és érdemes a sütiket is törölni, ha legközelebb keresgélünk! Az utolsó fontos dolog, amire emlékeznünk kell, ha olcsó repülőjegyet szeretnénk vásárolni, a repülőterek kérdése. Sok keresőben lehetőség van több kiindulási-, és célpont megadására – és ezt érdemes is használni. Például Róma repjegy választéka között böngészve nem feltétlenül kell a nemzetközi repülőteret választanunk, hanem landolhatunk mondjuk Róma Ciampino repülőterén is.

A képek forrása: esky.hu