Május 25. Szombat, Orbán

Hogyan válasszuk ki a megfelelő férfi sapkát az arcformának megfelelően? (x)

null

PR-tartalom

A fejfedő nagyon hatékony formája a stílus kiegészítésének. Egy sapka vagy kalap könnyen megváltoztathatja az egész öltözék karakterét. Télen azonban gyakran lemondunk a sapka viseléséről, mert azt hisszük, hogy egyikben sem nézünk ki jól. Mindeközben nem kell mást tenned, mint kiválasztani az arcod formájának megfelelő szabást, így korlátlanul tudsz játszani a divattal.

Ovális arcformád van?

Ha az arcvonásaid oválisak, óriási szerencséd van! Nem kell különösebben figyelned arra, hogy milyen sapkát viselj. Bármilyen típusú fejfedőt hordhatsz, legyen az baseballsapka, a fejed körülölelő kötött sapka, vagy egy a lazább oversize modell pom-pommal. Ne félj kísérletezni a színekkel és stílusokkal, különösen azért, mert gond nélkül megengedheted magadnak. Nézz is szét a sapkakeresésekor az Ecipo.hu kollekciójában, és válogass kedvedre!

A baseball sapkák manapság már a férfi ruhatár kultikus elemei, és több szezonra remek stílusban tértek vissza a divatvilágba. Napjainkban szerencsére már nemcsak a rapperek tartozékai, bárki által bármikor viselhetők, tipikus utcai viseletként és hétköznapi öltözékekhez egyaránt. Klasszikus farmerrel vagy szövetnadrággal kombinált kabátokhoz vagy dzsekikhez. A baseball sapkák körében a legnépszerűbbek az úgynevezett snapbacks modellek – kötelező egyenes és széles napellenzővel, megemelt előlappal és hátul bevarrt műanyag patenttal. Ez a modell tökéletes az ovális arcú férfiak számára.

A nem ovális arcúak táborát gyarapítod?

A kerek arcra jellemzőek a teltebb formák, ezért érdemes optikailag karcsúsítani. Ebben segítenek az enyhén oldalt hordott kalapok. Ne feledd azonban, hogy nem minden modell hordható így. Ezért válassz Peaky Blinders-stílusú sapkák kollekciójából. Ne tántorítson el a lapos sapka vagy baker boy sapka, amelyeket első blikkre nagyapád stílusával társíthatsz. Valójában a modern modellek nemcsak rendkívül elegánsak és stílusosak, hanem az utcai viseletben is sokszor megjelennek a divatvilág berkeiben. Tökéletesen illeszkednek a városi stilizációkba.

A szögletes arcot a széles, határozott állkapocs és a masszív homlok jellemzi, ezért érdemes karcsúbb vonásokat kölcsönözni neki. Ha ez a jellemző rád is vonatkozik, akkor a túlméretezett kötött vagy gyapjú sapkák számodra a tökéletes választás, ehhez csekkold a North Face sapkák kollekcióját!

Ha pedig nem félsz a merész divatmegoldásoktól, akkor egy kicsit megbolondíthatod az imázsodat, és viselhetsz kicsit szélesebb karimájú kalapokat is. Jó választás lesz a fedora – Indiana Jones és Michael Jackson kalapja, valamint a titkos ügynökök és gengszterek szimbóluma. Egy ilyen kalap rendkívül elegánssá teszi a megjelenést, és eredeti is. A háromszög alakú arcot a széles, kiemelkedő homlok és az áll felé szűkülő homlok definiálja. Az arányok harmonizálása érdekében viselj a homlokot fedő, jól illeszkedő fazont. Nyugodtan hordhatsz baseball sapkát is, de ne feledd, hogy a széles, egyenes arcvédővel ellátott fazonok optikailag még jobban kiszélesíthetik a homlokot. Bízunk benne, hogy megtalálod a számodra tökéletes sapkát!

A képek forrása: ecipo.hu