Május 12. Vasárnap, Pongrác

Biztonságban az utakon télen is (x)

Érdekesség
2022. december 18. 17:55
null

PR-tartalom

Sokan már ősz végén elkezdik böngészni az időjárás-előrejelzéseket, hogy vajon lesz-e fehér karácsonyunk, beterít-e mindent a pihe-puha hó. Sokan a téli szünetben indulnak hosszú túrára, kirándulni, síelni, hódolni a téli sportoknak.

A téli utazások tervezésekor fontos, hogy a biztonságra is figyeljünk. Ennek egyik alapja, hogy felkészítsük a járműveinket a tél kihívásaira, a téli gumi mellett pedig érdemes beszerezni a hóláncot is. Sok helyen kötelező a használata, de ha olyan helyre utazunk, ahol nem az, akkor sem árt, ha van nálunk, hisz igencsak nagy hasznát lehet venni egy ilyen segítségnek a havas utakon.

Fókuszban a König hóláncok

Az egyik legszélesebb kínálattal a König (egykori Thule) rendelkezik. Különböző felrögzítési módokkal gyártanak hóláncokat, és személyautók és összkerék-meghajtású autók számára is gyártanak hóláncot, de aki kishaszongépjárműve vagy akár lakóautója számára keres, az is sikerrel jár. Olasz márkáról van szó, a tervezés fókuszában pedig a biztonság és a funkcionalitás áll és nagy hangsúlyt fektetnek a kinézetre, a dizájnra is. Mindezek mellett ezek hosszú élettartamú hóláncok, melyek több díjat is bezsebeltek már.

Fontos, hogy a hóláncot még elakadás előtt fel kell szerelni az autóra, és érdemes indulás előtt kipróbálni azt is, hogy hogy kell a gumira szerelni. A König hóláncok felszerelése egyszerű, könnyű és gyors, de azért ezeket sem árt begyakorolni otthon, hogy éles helyzetben gyorsabban és kevésbé feszülten menjen. A hóláncot mindig a meghajtott kerékre kell felszerelni, és fontos, hogy ha száraz, hómentes útra érünk, akkor le kell szerelni, ugyanis ha nem tesszük meg, az károsíthatja a láncot, a gumit, de a futóművet is. A hólánccal maximum 50 kilométer/órás sebességgel lehet közlekedni.

A König kínálatában többféle hóláncot találunk, ezek egyike az Easy-Fit CU-9, ami egy könnyen felszerelhető hólánc, ami kinézetében és technológiájában is innovatív. Önfeszítő és gyorskioldó rendszerrel rendelkezik, és nagyon jól tapad a jeges és havas felületeken is, és kényelmes vezetési élményt kínál. Felülről lefelé kell felszerelni, köszönhető ez a belső merev ívnek. Valóban gyorsan és magától értetődően történik a felszerelés, egyszerű, akár 12 másodperc alatt is véghez vihető.

A K-Summit is egy megbízható hólánc személyautók számára, melyet oldalról lehet az abroncsra szerelni, egy elegáns és modern kialakítású lánc, ami szintén maximális tapadást nyújt a havas és a jeges felületeken, emellett pedig a vezetés élményét is.

A világ legvékonyabb hóláncaként ismert a CK-7 modell, amit az olyan autókra ajánlják, melyekre nehéz felszerelni a hóláncot, de ugyanígy jó választás lehet a CS-9 és CS-10 hólánc is, melyek önfeszítők és automatikus kioldóval rendelkeznek.

Keményebb terepre tervezték a CL-10 láncot, amely megerősített jégtörő felületével biztonságot kínál, emellett a kiemelkedő teljesítényhez hozzájárul az automatikus feszességszabályozás és természetesen ez is egy könnyen felszerelhető hólánc.

képek forrása: fekmester.hu

tapadáscsúszástélhirdetéshóláncthulekönigjég