Június 14. Péntek, Vazul

Klímaaktivista ragasztotta magát a Laokoón szoborcsoporthoz

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Ma már szinte a csapból is az folyik, hogy mekkora gondokat okoz, és még fog is okozni a klímakatasztrófa, de valahogy mindennek ellenére sem igazán teszünk ellene. Mit tehet ilyenkor egy elhivatott klímaaktivista? Olyan megoldást keres, amivel még jobban magára irányíthatja a figyelmet.

Erre pedig egy világhírű szobor tapogatása, pontosabban a ragasztása lehet a megoldás. Mármint az aktivista ragasztása a szoborhoz, annak is a talapzatához, és a ragasztott rész az aktivista keze. A követelés pedig, hogy az olasz kormány növelje a megújuló energiaforrások részarányát az energiamixben.

Ehhez a Laokoón szoborcsoportot nézte ki magának az aktivista, és célját elérte: a vatikáni múzeumban tett látogatása valóban odafigyelést generált. Mostanában a klímaaktivisták egyébként is előszeretettel próbálkoznak műtárgyakon keresztül figyelmet kivívni követeléseiknek.

Júliusban egy festmény keretére ragasztotta magát klímaaktivista Firenzében, Londonban egy John Constable-kép kerete járt ugyan így, de Da Vinci utolsó vacsorája is került már eképpen az érdeklődés középpontjába.

képek és lead kép: shutterstock