Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Újra itt az Egy Hét a Csillagok Alatt - fürkészhetjük a Perseidákat és sok más csodát

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Lassan érkezik az augusztus, melyet most sajnos szinte mindenki félelemmel vegyes várakozással szemlél, hiszen a rezsi alakulása ebben a hónapban változik, akár drasztikusan. De az augusztus minden évben egy látványos esemény ideje is.

Ahogyan mindig, most is érkeznek a Perseidák, az a meteorraj, mely az augusztusi égboltot káprázatos hullócsillagokkal pettyezi tele, arra késztetve a kicsiket és a nagyokat is, hogy titokban, vagy nyíltan elsuttogják kívánságaikat.

Sajnos a városok fényszennyezése miatt a hullócsillagok és sok más égi jelenség megfigyelése nem éppen egyszerű feladat, de ezen könnyen lehet segíteni. Csak csatlakozni kell az Egy Hét a Csillagok Alatt elnevezésű rendezvénysorozathoz, mely országszerte több, mint 60 távcsöves bemutatóval igyekszik egy kicsit közelebb hozni mindannyiunkhoz a világűr csodáit.

kép: mcse.hu

Nem csak hullócsillagokat figyelhetünk majd meg, hanem távoli galaxisokat, csillaghalmazokat, vagy a sokkal közelebbi Holdat, illetve a Jupitert vagy akár a Szaturnuszt. A csillagok titkainak fürkészése hozzáértő emberekkel és megfelelő eszközökkel különleges élmény lehet bárki számára, és a helyszínek között válogatva még csak nem is kell olyan sokat utazni ehhez.

képek és lead kép: shutterstock