Június 25. Kedd, Bocsárd

Védjük meg kezeinket a hirtelen hőmérsékletváltozástól!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

PR tartalom

Az őszi kézápolás nem csupán egy krémre vagy egy kesztyűre korlátozódik. Ebben a cikkben eláruljuk, milyen alapelveket kell betartani a hideg bekövetkeztével.

Az arc, a nyak és a dekoltázs után a kezek az első öregedő testrészeink, ennek ellenére sokszor nem fordítunk rájuk elég figyelmet. A kezeken egyébként nagyobb a terhelés mint gondolnánk: ha az arcbőr csak a környezeti tényezőktől szenved, a kéz mind a mechanikai sérülések, mind a különféle mosószerek negatív hatásainak ki vannak téve. Ezért egyáltalán nem meglepő „a női kéz elárulja az életkort” kifejezés elterjedése.

A MAKEUP webáruház bőrápolási tippeket gyűjtött össze, amivel elkerülhető a kezek kiszáradása, hámlása és a hideg okozta mikrorepedések megjelenése.

Alkalmazz gyengéd szappanokat és mosószereket!

A legjobb kézszappan lehetőleg glicerint tartalmazó formulával rendelkezik. A habképző szer gyorsabban öblíti le a szappant. Ha a mosószert sokáig a kézen hagyjuk, kiszárítja a bőrt, „kihúzza” a természetes lipideket és károsítja a védőréteget. Válassz gyengéden habzó szappanokat, kerüld az antibakteriális összetevőket, hiszen ezek nem adnak mást, csak szárazságot. Mindig használj gumikesztyűt az edények mosogatásához és otthoni takarításhoz, hogy megvédd a bőröd a tisztítószerekben lévő savaktól – túl agresszívak a gyengéd kezekhez.

Minden mosogatás után használj hidratálókrémet!

Annak érdekében, hogy kezek ne repedezzenek és ne legyenek kiszáradva, mindig legyen nálad kézkrém, amit minden mosogatás után használsz. A meleg víz és még a legjobb szappan is lemossa a lipid-réteg egy részét, ezért regenerációra van szükség. Nappali használatra érdemesebb könnyű formulát választani, akár vízbázisút, mert gyorsabban felszívódik. A vastagabb, táplálóbb olaj alapú krémek kiválóak az esti ápoláshoz. Ne feledkezzünk meg a kutikuláról és a körmökről sem, mert egy krém nem elég számukra. Fontos, hogy minden este lefekvés előtt kendd be kutikulaolajjal a körömlemezeket és a körülöttük lévő bőrt.

Moss kezet meleg, de nem forró vízzel!

Észrevetted, hogy a forró víz szó szerint leolvasztja a zsírt a piszkos edényekről és serpenyőkről? Ugyanez történik a kezekkel is. A kézbőr túl vékony, ezért a magas hőmérséklet túlságosan károsan hat rá. Kézmosáskor használj meleg vizet: leöblíti a szappant, de érintetlenül hagyja a bőr természetes védőrétegét.

Ne feledkezz meg a fényvédelemről!

A napozás sötét öregségi foltok vagy ráncok megjelenését okozhatja a bőrön, amitől a kéz idősebbnek tűnhet a valódi korodnál. Ősszel, amikor kesztyűt viselünk és kevés időt töltünk a napon, elegendő egy SPF 15-ös kézkrém.

Használj peelinget!

A rendszeres bőrradírozással beindítod a sejtmegújulás folyamatát, így kezeid hosszabb ideig fiatalosabbak lesznek. Kézre használhatunk tengeri sóval vagy barnacukorral készült természetes bőrradírokat is. A szemcsés textúra megtisztítja kezek felületét az elhalt sejtektől, javítja a vérkeringést, így bőr üde, puha és gyönyörű lesz. Ráadásul a rendszeres hámlasztás elősegíti a krémek jobb felszívódását.

A képek forrása: unsplash.com