Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Szakembert választani sosem volt könnyebb!

Érdekesség
2021. július 08. 21:36
null

Vannak olyan munkák a ház körül, amikre az ember nehezen veszi rá magát. Általánosan igaz, hogy a felújítási munkálatok ilyenek, azok pedig végképp, amik sok kosszal és nagy felfordulással járnak. Ilyen például a nyílászárók cseréje – az ember húzza, amíg lehet, de ha végre elszánja magát a cselekvésre, szeretne mielőbb túl lenni rajta. És természetesen a lehető legjobb minőségben. Nos, ez utóbbi szokott a problémás pont lenni.

Annyi szaki van, mint égen a csillag – de mindegyik jó?

Szinte minden ember hallott már az ismerősei köréből horrorsztorikat a magukat szakembernek, illetve mesternek nevezők borzalmas munkáiról. A rosszul leburkolt fürdőszobától kezdve a kókány kőművesmunkáig mindennel lehet találkozni. Ezek után persze egyáltalán nem kell rajta csodálkozni, hogy az emberek félve vágnak bele bármilyen korszerűsítési, felújítási munkába; nagyon nehéz megbízható szakembert találni. Legalábbis ez van a köztudatban.

A nyílászárócsere egy különösen kényes pont, ugyanis nagyon sok múlik rajta, nem „csak” esztétikai szempontból fontos – bár az otthonunkkal kapcsolatban az esztétikum is éppen elég fajsúlyos kérdés ahhoz, hogy ne legyen mindegy, milyen lesz az eredmény. A nyílászárók ugyanakkor befolyásolják a felhasznált energia mennyiségét, gondolunk itt például télen a fűtésre, nyáron az esetleges klímahasználatra. Nem mindegy az sem, hogy penészedik-e a lakás. Mindezek múlnak a nyílászárókon, és természetesen azon is, hogy jól szerelik-e be őket.

Nyílászárók cseréje – mire kell figyelni?

Ha bejárati ajtót, beltéri ajtót, illetve ablakokat cserélünk, az első és legfontosabb, hogy a lehető legjobb minőségű nyílászárókat válasszuk. Az emberek hajlamosak azt hinni, hogy a műanyag ajtók és ablakok ugyanazt tudják, pedig közel sem egyformák! Tájékozódjunk, nézzünk utána tulajdonságaiknak, mielőtt választunk, és ne csak a külcsín alapján döntsünk!

A másik tényező, ami nem mindegy, az a szakember, aki a beépítést elvégzi. Tudni kell ugyanis, hogy még a csúcsminőségű ajtók és ablakok sem fogják a várt eredményt hozni, ha rosszul vannak beépítve, ezért egyáltalán nem mindegy, ki végzi el a munkát. Megbízható szakit találni talán nem könnyű, de a Wilio ebben is a segítségünkre van, hiszen kizárólag olyan mestereket ajánl, akik valóban igényesek a munkájukra, és megvan hozzá a kellő tudásuk.

A megfelelő szakember mellesleg azzal kapcsolatban is tud segíteni, hogy milyen ajtók és ablakok mellett érdemes letenni a voksunkat, elmond olyan szempontokat, amikre oda kell figyelni a választás során. Sőt, az is elképzelhető, hogy konkrét típusokat tud a figyelmünkbe ajánlani, amikről tudja, hogy jó minőségűek.

A legfontosabb lépés tehát a megbízható szakember megtalálása, innen lényegében már magától jön minden más!

Mit nyerünk, ha a legjobb szakit találjuk meg?

  • Pénzt. Bár a legjobb szaki szinte biztos, hogy nem a legolcsóbb, ennek ellenére a végén valószínűleg jobban jövünk majd ki anyagilag. Mások silány minőségű munkáját javítgatni ugyanis sokszor drágább, mintha eleve többet fizettünk volna egy megbízható embernek, utóbbi esetben viszont némi idegeskedéstől biztos, hogy meg tudjuk kímélni magunkat.
  • Időt. Valószínű, hogy a jó szaki nem lesz a lakásunkban már ma délután, hiszen keresett, sok a munkája. De ha odaér, akkor gyorsan és korrektül elvégzi a beépítést, nem fogja hetekig elhúzni a folyamatot, tisztán és megbízhatóan dolgozik.
  • Ép idegszálakat. Nem kell idegeskedni amiatt, hogy milyen lesz a végeredmény, hiszen egy jó szakember biztos, hogy magas minőségű munkát fog végezni. Nem lesznek utólag kellemetlen meglepetések, és pontosan azt kapjuk majd, amit várunk – kell ennél több?

Amennyiben a környezetünkben nem találunk megfelelő szakembert, vagy nem merjük idegenre bízni a bejárati ajtónk, illetve egyéb nyílászárók cseréjét, a Wilio segíthet! Kizárólag megbízható szakemberek közül választhatunk, hogy teljesen nyugodtak lehessünk a végeredmény felől – még sosem volt ilyen könnyű jó szakit találni, igaz?

Fotó: wilio.hu