Június 26. Szerda, János

Elszánt környezetvédő világsztárok 2

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A környezetvédő hírességek közt most olyanokat is mutatunk, akikhajlandóakakárszembe menniaz USA elnökével, vagy a börtönt is vállalva kiállni azért, amiben hisznek

PierceBrosnan

A 007-es ügynök nem csak a királynőt, hanem a természetet is védi, bár nem fegyverrel - szerencsére. Azonban hírnevét és karizmáját erősen kihasználja, és már sok előadást tartott a klímaváltozással kapcsolatban, ahol cselekvésre buzdította az embereket. Kiemelt jelentőséggel bír számára a vizes élőhelyek védelme, valamint a bálnamentés. E két témában már ismeretterjesztő filmekben isnarreált.

kép:artmozi.blog.hu

RobertRetford

Ha harcos környezetvédőt említünk, akkor valószínűleg nem a színészlegenda ugrik be a legtöbb embernek, pedig kellene. A Time magazin a “környezetvédelem hőse” névvel emlegeti a sztárt, aki ugyan a filmezéstől már visszavonult, de sokszor szerepel a képernyőn azért, hogy a környezetvédelemért kampányoljon.

Ráadásul nem is csak kicsiben, hiszen RobertRetfordBarack ObamaKeystonexl olajvezeték projektjét is élesen és hangosan bírálta. Ő is, mint sokan mások, rendszeresen tart előadásokat egyetemeken vendégelőadóként, ahol a tiszta energiák fontosságáról, vagy a biodiverzitás és az erdőségek megőrzésének fontosságáról beszél.

Morgan Freeman

Ő az a színész, aki szinte minden filmben feltűnik, és nem csak nagyon tehetséges, de furcsa döntései is vannak szép számmal. Persze köztük akad olyan is, amiről mindenki példátvehetne. Ilyen az is, hogy a Mississippiben lévő 50 hektáros birtokát méhparadicsommá alakíttatta. Elmondása szerint ezzel is azért küzd, hogy ez a rovarfaj ne tűnjön el a bolygónkról, hiszen jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni.

kép:filmsor.net

DarylHannah

Ha márRetfordkapcsán megemlítettük a harcos jelzőt, akkor talán nem is nagyon van olyan sztár, akire jobban illene ez a titulus, mintDarylHannah-ra. AKilllBill sztárja ugyan nem karddal, de minden más eszközzel harcol a természetvédelemért. Volt, hogy 23 napig egy fán élt, hogy annak kivágását megakadályozza, de tiltakozott bányászat ellen is, illetve a már említettKeystoneolajvezeték elleni Fehérház előtti tüntetésnek is aktív résztvevője volt.

Hevességét mi sem mutatja jobban, mint hogy a tiltakozó akciói nyomán többször is volt börtönben.DarylHannah sem a filmekre koncentrál mostanában, hanem vloggerként próbálja a fenntartható élet felé terelni a követőit, és mindenki mást is.

lead kép:sloanreview.mit.edu