Június 24. Hétfő, Iván

Bemutatjuk a legelszántabb környezetvédőket a világsztárok között

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A klímaváltozás ellen és a környezetvédelem mellett sok politikus, vagy sokunknak ismeretlen aktivista emeli fel a szavát. Ugyanakkor a világhíres sztárok sem maradnakközönbösek, ha állást kell foglalni a témában. Vannak köztük olyanok, akik neveösszeforrta klímaváltozás elleni küzdelemmel, és vannak olyanok is, akiknek ilyen irányú tevékenységük nem kap akkora publicitást

LeonardoDicaprio

Ő talán a legismertebb környezetvédelmi aktivista a világon. Nem csak azért, mert híres színész, hanem azért is, mert nagyon sok előadást tart, sőt, egy egész estés dokumentumfilmet is szentelt a témának.

Dicaproalapítványa több, mint 100 szervezetet támogat minden évben, dollármilliókat adományozva olyan céloknak, melyek a klímavédelemmel, vagy a biodiverzitás védelmével kapcsolatosak.

kép: bbc.com

Arnold Schwarzenegger

A színész - kormányzóról kevesen tudják, hogy lelkes környezetvédő. Politikai pályája pedig lehetővé tette számára azt is, hogy ne csak hírnevét kihasználva érhessen el kisebb sikereket. Kormányzósága idején a napenergia termelése Kalifornia államban kiugróan magas volt, egyre - másra születek a napelemparkok is. Bár a politika színterét már elhagyta, utódja is továbbviszi kezdeményezését, melynek célja, hogy 2030-ra az állam energiaigényét már 50%-ban a napenergia legyen képes fedezni.

Harrison Ford

A színészlegenda Schwarzeneggerrel együtt egy sorozatban is kampányol a klímavédelemért. AYearsofLivingDangerously(A veszélyes élet évei)címűamerikai alkotás célja nem titkoltan az, hogy az emberek józan esze helyett az érzelmeikre hatva érje el, hogy mindent megtegyenek a klímaváltozás ellen, és felemeljék szavukat, ha a vezetés nem teszi ugyan ezt.

Ehhez Ford neve is tökéletesen cseng, hiszen aktív környezetvédőről van szó, a kormányzóvá lett terminátorról már nem is beszélve, de emellett a produkció számos más világsztárt is felvonultat, akik mind arra kérik az embereket, nézzenek magukba, és tegyenek többet.

kép:propeller.hu

BillGates

Sokáig a világ leggazdagabb embere címet is viselőGateselképesztő összegeket jótékonykodik el felesége, MelindaGatessegítségével. Alapítványaikon keresztül nem csak a klímavédelem minden aspektusát támogatják, hanem olyan tudományos projekteknekis juttatnakpénzt, melyek reményteljes ötletek megvalósításán dolgoznak.

Többek közt részese annak a kezdeményezésnek is, mely egy tőkealapot hozott létre annak érdekében, hogy a tiszta energiák minél szélesebb körű felhasználását, és az ehhez kapcsolódó technológiai innovációkat támogassa. Ennek az alapnak 100 millió eurós kerete van.

lead kép:hu.wikipedia.org