Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Tuti ajándékok karácsonyra – ezzel nem lehet mellé lőni, és még személyes is!

null

Nincs semmi jó ötlete karácsonyra, hogy mi legyen az ajándék? Nem akar megint sálat, kesztyűt, kisautót, „vicces” ajándéktárgyat és más porfogót venni? Akkor készítsen olyasmit, aminek biztosan örülni fog, a másik – és ehhez nem is kell sok idő!

Ital és édesség

A felnőttek között, kiváltképp, ha már nincs ötletük sem arra, hogy mit is vegyenek karácsonyra, nagyon népszerű lehetőség az ital és az édesség. De azért azt nem szabad elfelejteni, hogy egy Ferrero Rocher – ami az egyik leggyakoribb ajándékozott édesség – csupán 58%-ban ehető. A többi mind a csomagolás, ami ugye szemétben végzi. Ha mi magunk készítjük a csokibonbont, sokkal jobb arányt érhetünk el, és még személyesebb is lesz az ajándék. Ehhez egy tábla keserű, vagy tejcsokira van szükségünk, amit megolvasztunk, majd formába öntünk. A formába előzőleg kerülhet mogyoró, gyümölcsdarabok, dió, vagy bármi, amivel tölteni szeretnénk.

kép:cocktails.foodviva.com

Ital szempontjából egy jó kis csoki- vagy tojáslikőr tökéletes ajándék lehet, szinte minden felnőttnek. Még akkor is, ha az alkoholtartalmat minimalizáljuk, vagy alkoholmentesen készítjük el. Ennek egy kismama is nagyon örül!

Élelmiszerekhez tartozik még a fűszeres olaj is. Ezt elkészíteni nagyon egyszerű, hiszen csak szép, mutatós fűszerek és jó minőségű olívaolaj kell hozzá,na meg egy üveg, amiben mindezt összeérleljük karácsonyig, és átadjuk az új tulajdonosnak.

Kencék

A második legnépszerűbb ajándékozási mentsvár a kozmetikum. Ebből is literszám vesszük a boltit, miközben könnyen és lényegesen olcsóbban lehet bio kozmetikumokat készíteni. Sampont, krémeket, sőt, akár tisztítószereket is- bár ezek nem annyira ünnepiek. A haladók készíthetnek szappant is, de a kezdőknek a testápolóvagy a tusfürdő is jó lehet. Tárolni üvegben tökéletesen lehet, még mutatós is, és garantáltan tiszta, vegyszermentes, hiszen mi magunk készítjük el.

kép:onecrazyhouse.com

Pénz

Banális, de a legtöbben ennek örülnek. Így biztosan nem veszünk felesleges dolgokat, amik vagy a pincében, vagy a kukában végzik előbb vagy utóbb, és kényszeredett mosolyon kívül mást nem igazán váltanak ki.

De pénzt adni olyan személytelen – hát turbózzuk fel egy kicsit. A pénzt tegyük egy kisebb tartóba – mondjuk egy kis befőttes üvegbe – ami mehet egy még nagyobb befőttes üvegbe. A nagyobbat pedig megtölthetjük, amivel szeretnénk: bonbonokkal, csokidrazséval. De akár olajjal is (ebben az esetben ügyeljünk arra, hogy a kisebb üveg tökéletesen zárjon). Így a személytelensége megszűnik, és mindenki boldog lehet anélkül, hogy hulladékot halmoznánk.

Lead kép:chocolateinspirations.com