Május 23. Csütörtök, Dezső

Környezetbarát és illatos karácsonyfadíszek DIY

null

A környezettudatos karácsonyhoz az is hozzátartozik, hogy nem tömjük tele a fánkat műanyag gömbökkel, ráadásul minden egyes évben más színnel. Ezzel ugyanis sok hulladék keletkezik, hiszen ennyi díszt tárolni is csak nehezen lehet.

Ha igazán szép, és környezettudatos díszeket szeretne, amik ráadásul illatosak is, akkor most adunk néhány tippet!

Füzér

Az illatos díszek között a legkönnyebben azokat lehet elkészíteni, amiket csak fel kell fűzni. Ehhez citrusokra, fahéjra, csillagánizsra illetve szegfűszegre lesz szükségünk. A citrusokat vágjuk vékony szeletekre, kössük rájuk a fahéjat, szegfűszeget, tegyünk rá akasztót, és készen is vagyunk. Az illatuk garantált!

kép:bodlon.com

Ha nem akarunk friss gyümölcsöket használni – ami csöpöghet -, akkor egészen vékony szeletekre kell vágni a narancsot, vagy citromot, mandarint. Ezt azután sütőrácson, légkeveréses sütőben 60 fok körül fél – egy óra alatt teljesen ki lehet szárítani. Így pedig akár girlandot is készíthetünk belőle.

Párnácskák

Akinek türelme és kézügyessége is van, az készíthet kis fenyőket, angyalokat, télapókat, szarvasokat úgy, hogy kivágja őket anyagból, majd összevarrja. Töltelék gyanánt a szivacs is tökéletes lesz. Ha pedig elkészült, elő az illóolajokkal, és mehet a csepegtetés. Olyan illatot választunk, amilyet csak akarunk, arra azonban érdemes figyelni, hogy 100%-os tisztaságú, gyógyszerkönyvi minőségű olajokkal dolgozzunk. Így nem párolognak a szobába kártékony vegyületek, ráadásul az ilyen olajok gyógyhatásai is érvényesülnek majd.

Hagyományosan

kép:pinterest.com

A narancsokba, vagy az almába szúr szegfűszeg, hagyományos, és illatos díszítőelem, ami nagyon mutatós is. igaz, a fára nem igazán lehet feltenni. De ehhez ott van a mézeskalács, melynek illata egyértelműen a karácsonyt idézi, és erősen feljavítható, ha ez a cél.

A forma kiszúrók segítségével bármilyen dísz el lehet készíteni, amit tovább lehet igazítani a cukormázzal. Ezután csak fel kell fűzni, és ha úgy adódik, akkor elnassolni belőle néhányat.

A „sütit a fára” akció habcsókkal is működik, amit színezhetünk és illatos is, ha például naranccsal is dolgozunk készítése közben. Formavilága pedig csak attól függ, milyen ügyesen bánunk a habnyomóval.

lead kép:awilson.co.uk