Május 21. Kedd, Konstantin

Így újítsuk fel a régi, megunt karácsonyfa díszeket

Érdekesség
2018. december 20. 16:00
null

Unja már a régi díszeket a karácsonyfán? Szívesen készítene újat, de a gömbökhöz ragaszkodik az elegancia miatt? Semmi gond, most sem kell újakat venni, elég, ha a régieket feltúrbózza egy kicsit. Ezzel nem csak környezetbarát lesz a fa, hanem kifejezetten egyedi is, miközben az eleganciája is megmarad!

Tollal

Ebben az esetben mindenképpen egyszínű gömbökben kell gondolkodnunk. A díszekkel pedig más dolgunk nincs, mint letisztítani, majd az általunk gondolt mintát rárajzolni. Ehhez érdemes alkoholos filcet használni, hogy a rajz később se kenődjön el. A színek között pedig ma már szerencsére bátran válogathatunk.

Kép: pinterest.com

Szalaggal

Ha a minta nem a legjobb ötlet kézügyesség hiányában, akkor egy kis ragasztó, és szép szalag a megoldás. Ragasztózzuk be a méretre vágott szalagot, tekerjük rá a díszre, kössük masnira, vagy akár hagyjuk lógni, és készen is vagyunk. Egy gömbre több szalag is tökéletesen elfér, és a szélességet is jól lehet variálni.

Festve

A gömbök festhetőek is-ehhez tökéletesek a festékszórók, bár így elég körülményes a munka. Egyszerűbb, ha körömlakkal dolgozunk. Ezt csurgathatjuk is, de a kis ecsettel is fel lehet vinni a felületre. Az is jó megoldás, ha egy edénybe vizet teszünk, és ebbe öntjük óvatosan a lakkokat. Aztán a gömböt csak lassan bele kell mártani a vízbe, ha teljesen benne van, megmozgatni, hogy a maradék lakk elússzon a közeléből, majd kivesszük és szárítjuk. Ezek után mehet is a fára.

Dekupázs

A szalvétatechnika egyik nagy előnye, hogy olyan mintákat hozhatunk létre, amik tökéletesek, elvégre nyomtatással készültek, nem szabad kézzel. Hogy mi is kerül a gömbre, az egyedül csak attól függ, milyen mintájú szalvétát találunk.

A dekupázs szépségének egyik alapfeltétele, hogy a felületet rendesen megtisztítsuk- ez semmi esetre se maradjon ki!Ne ijedjünk meg akkor sem, ha a gömb, vagy a kiválasztott dísz felülete nem sík. Így még érdekesebb, egyedibb kinézetet érhetünk el.

Kép: pinterest.com

Villanykörte

Ha olyannyira nem vagyunk már megelégedve a gömbjeinkkel, hogy felújítani sem akarjuk őket, akkor elő a kiégett villanykörtékkel!Ezeket ismerősöktől, rokonoktól viszonylag könnyen be lehet szerezni. Festék, csillámpor, dekupázs, bármi elképzelhető rajtuk, hiszen szűz felületek. Ha van türelmünk, akkor óvatosan ki is vehetjük belőlük a fém zárórésszel együtt az izzószálat. Ekkor akár belülről is dekorálható, vagy tetszőleges dolgokkal megtölthető az egyedi díszünk.

lead kép:craftymorning.com

gömbtélújrahasznosításkarácsonyDIYdísz