Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Így készülhet karácsonyi dísz a gyerekekkel

Érdekesség
2018. december 18. 08:00
null

A karácsony a gyerekek számára a legnagyobb boldogság, főleg akkor, ha nem csak az ajándékozás miatt lehetnek a részesei. Sok családban a szülők díszítik a fát, míg a gyerekek nincsenek otthon, ezt a hagyományt nem is kell megtörni, de a gyerekek által készített díszek olyan hangulatot adnak az ünnepnek, amit nem lehet pótolni, és a kicsiknek is hatalmas öröm lesz, hogy díszeik a fán vannak.

Legkisebbeknek

Az óvodás korú gyerekek imádnak ragasztani, vágni, színezni, így a díszek készítése számukra csupa öröm. Kartonlapból vágjunk ki formákat, amiket aztán a kicsik dekorálhatnak, és mehetnek is a fára. Hatalmas élmény lesz nekik a saját díszeiket látni a karácsonyfán.

kép: coffecupsandcrayons.com

Még a náluk kisebbek is részt vehetnek a dekorálásban. Ehhez csupán ételfesték, vagy kifejezetten ujjfesték kell, ami nem mérgező semmilyen formában a bőrre kerülve. A pöttöm tenyerét kenjük be festékkel, és nyomjuk rá egy kartonlapra. Vágjuk körbe, rajzoljunk neki szemet, ragasszunk orrot, és Rudolf máris a fán csücsül.

Nagyobbaknak

Kis kézügyesség már kell azokhoz a díszekhez, amiket nyelvpálcából lehet készíteni. Ezt a gyógyszertárban be lehet szerezni, és remek alapanyag a dekoráláshoz. Egy pálca egy figura, csupán festékre és ecsetekre lesz szükségünk. Készülhet hóember, Mikulás, Rudolf, vagy akár manó is. Ragasszunk a hátuljára egy hurkot, és mehet is a fára. Ha szeretnénk, akkor több pálcát is összeragaszthatunk, így a díszek is nagyobb lesznek, de tulajdonképpen ugyan azt kell tennünk.

kép: pinterest.com

Néhány ping – pong labda könnyen hóemberré válhat. Ehhez csak tű, cérna és alkoholos filc kell. 3 labdát fűzzünk fel, és a gyerekek rajzolják meg rá a szén szemeket és gombokat, valamint pirossal a répa orrot. Ha labda épp nincs kéznél, akkor sörös kupakokból is elkészíthető a hóember, ebben az esetben azonban össze kell ragasztani a kupakokat.

Bonyolultabb darabok

Bár nem karácsonyfára való, de dekorációt úgy is készíthetünk, ha szerzünk három,méretben különböző cserepet. Mindegyiket fessük le a gyerekekkel zöldre, és dekoráljuk színes pöttyökkel, vagy más formákkal. Helyezzük őket egymásra úgy, hogy lefelé fordítva a legnagyobb kerül alulra, rá a középső és végül a kicsi. A tetejére ragasszunk csúcsdíszt, például egy csillagot, és készen is vagyunk.

A kicsi cserépfára a díszek ragaszthatóak is, így sokkal élethűbb lesz az eredmény, ám ehhez mindenképpen kicsi darabokat használjuk.

lead kép: pinterest.com

élménykarácsonyfagyerekKarácsonyDIYdíszkörnyezetbarát