Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Gyors karácsonyi ajtódekor 2

Érdekesség
2018. december 02. 13:00
null

Ahogyan azt már az előző cikkben is írtuk, a gyors karácsonyi dekor nem csak mese, valóban létezik. Most a bejáratot dekoráljuk, de ezúttal lógatott díszekkel.

A tradicionális dísz ebben az esetben a koszorú. Ezt elkészíteni azonban nem kevés idő, és nem árt az sem, ha bőven van kézügyességünk, ragasztónk, és alapanyagunk. A másik lehetőség, hogy megvesszük a boltban, és biztosan ott hagyunk 5000-10000 forintot, hiszen ide azért nagyobb koszorú kell. Ha lemondunk a koszorúformáról, akkor viszont nagyon gyorsan is végezhetünk.

Néhány szalag és dísz

A legegyszerűbb megoldás, ha fogunk néhány karácsonyi gömböt, és különböző hosszúságú szalagokra felkötjük őket. A szalagokat egy pontban rögzítjük, és készen is vagyunk. A gömbök helyett használhatunk tobozokat is, amiket dekorálni, festeni is lehet, ez plusz körülbelül 10 percnyi munka.

kép: pinterest.com

Koszorú helyett

A koszorúval az egyik nagy gond, hogy magában nem igazán mutat, mindenképpen be kell fedni valamivel, majd díszíteni. Helyette viszont használhatunk egyszerűen képkeretet is, amit lefestünk például pirosra. Ráragasztunk két-három karácsonyi gömböt, vagy fenyőágat, esetleg tobozt, és kilógatjuk az ajtóra.

Növényi dekor

Sokan azért szeretik a koszorús megoldást, mert magyal, fenyő, vagy fagyöngy díszeket szeretnének, hogy egy kis zöldet, természetet is csempésszenek a díszekbe. Ez is megoldható, és gyorsan. Szedjük össze azokat a növényeket, amikre szükségünk lesz. Ha nem szeretnénk levágni belőlük, akkor apró magyalbokrot is vásárolhatunk cserépben, a dekoráció azzal is megoldható.

kép:kép: pinterest.com

Ha mégis a vágás mellett döntünk, akkor 3-5-7 szál nagyobb növénnyel számoljunk, olyanokat keresve, amik mutatósak, vagyis vagy van rajtuk termés, vagy fenyőág esetében szép formájúak. Szerezzünk mellé egy – két tobozt, vagy kisebb karácsonyfa díszeket.

A koszorú helyett használhatunk mikulássapkát, vagy egy egyszerű pomponos sapkát is, ami épp nem hiányzik a hógolyózásnál. Rendezzük bele az ágakat, vágjuk méretre, és az egészet akasszuk fel az ajtóra. Hogy biztosan ne borítsa ki a szél érdemes az aljába nehezéket tenni, vagy némi cérna segítségével belekötözni az ágakat az anyagba. Ha a sapka épp nincs kéznél, tökéletesen alkalmas lehet egy kesztyű is, de papírból is készíthetünk egy kúpot, amiben a nővények mutatósak lesznek.

lead kép:pinterest.com

ajtókarácsonyegyszerűdíszolcsógyors