Május 29. Szerda, Magdolna

Mutatós, környezettudatos karácsonyi dekor

null

Karácsony közeledtével, aki szeretné újrahasznosított díszekkel dekorálni otthonát, neki kell állnia az előkészületeknek. Különösen akkor, ha kültéri díszítést is szeretne, hiszen nyakunkon a december, és adventkor a díszek jellemzően már a helyükön vannak. Lássunk most néhány egyszerű, de látványos kültéri dekorációt.

Koszorú az ajtóra

kép:pinterest.com

A boltokban elképesztően gyönyörű koszorúkat lehet vásárolni, melyek az ajtóra lógatva igazán szépen mutatnak. A gond csak az velük, hogy egy csomó kis műanyag csetreszt tartalmaznak, amiket utána csak kidobnánk, nem utolsó sorban pedig horror áron kaphatóak. Elkészíteni sem nehéz egy ilyen koszorút, persze csak akkor, ha szeretjük az egyszerű, de mutatós megoldásokat. A pepecselősebbek ilyenkor szép fenyőágakkal, száraz virággal vagy éppen a karácsonyfa díszeivel dekorálhatják a koszorúalapot, de ezekhez azért kell némi kézügyesség. Ha az nincs, és az idővel is rosszul állunk, akkor csak keressünk egy szép, a karácsony színeiben pompázó sálat, amit ezen a télen nem akarunk használni. Ezt tekerjük az alap köré úgy, hogy teljesen befedje azt, és hogy két vége lógjon le, majd kössünk rá csomót.

Az ajtó elé

Ha kallódik a ház körül néhány deszkalap, vagy egy már felesleges raklap, akkor nagyon mutatós és nagy díszeket készíthetünk. Először mindenképpen takarítsuk le a lapokat, ha a raklapon vannak, akkor szedjük le őket. Ezután már csak festék és fantázia kell. Festhetünk hóembert, ehhez fehér, piros és fekete festék kell. A deszkát fújjuk fehérre, a tetejét pirosra, mintha ferdén hordana egy fazekat. Fessünk rá szemeket, szájat és gombokat szigorúan pettyekből, mintha széndarabokkal dolgoztunk volna. A festett fejfedő helyett használhatunk egy régi sapkát is, a nyakába pedig kerülhet sál.

kép:pinterest.com

Ugyanígy elkészíthető tálapó vagy akár egy karácsonyfa, de ezek már lényegesen nehezebbek.

Hagyományosan

Aki szereti a hagyományokat, annak egy nagy kaspóra, homokra és fenyőágakra lesz szüksége. A kaspót töltsük meg a homokkal, rendezzük el benne a fenyőágakat és elemes (esetleg napelemes) izzósorral, valamint karácsonyfadíszekkel dekoráljuk. Ez igazán mutatós, és a kulcsunkat is könnyebben találjuk meg a fényénél.

lead kép:pinterest.com