Május 5. Vasárnap, Györgyi

Ki ne dobja a régi CD-ket! Hasznosítsa újra!

Érdekesség
2018. november 12. 08:00
null

A gyors fejlődésnek köszönhetően ma már nem használunk VHS kazettákat, és lemondtunk a hangkazettákról is. Hódított a CD, a DVD, a bluray, végül pedig minden kedvencünk elfér már egy pendrive-n. De most akkor mit kezdjünk azzal a töméntelen disc-el?

Szép a színe

Mivel a CD-k színe nagyon mutatós, így értelem szerűen felhasználhatóak dekorálásra. Ez lehet egyszerűen úgy, hogy felfűzzük őket, és egy, vagy több szálat az ablak elé lógatunk. Egy szálra akár több CDis kerülhet, és ha az alját is rögzítjük, vagyis a szálak kifeszülnek, akkor csinos térelválasztó is lehet belőle.

kép: pinterest.com

Sanszosabb azonban, hogy nem egészben szeretnénk díszíteni vele. Ekkor apróbb darabokra kell vágni az anyagot, és azt egyesével felragasztgatni az adott felületre. Hogy ez mi lehet? Szinte bármi, kezdve a kaspótól egészen a képkeretig. De ha érzünk késztetést, és kis négyzeteket vagdosunk a CD-ből, akkor akár disco-gömböt is alkothatunk magunknak, tetszőleges méretben.

Ha ennél komolyabb dologra vágyunk, akkor a házszámot is feltüntethetjük a csillogó, színes darabokkal. Ehhez egy sötétebb keretet kell választani, és arra ragasztani a kívánt formában a darabokat. Így a házszám igazán látványos lesz, főleg, ha a fény is rásüt.

Bármi, ami kerek

Mivel elég strapabíró anyagról van szó, vagyis nem árt neki a víz, a hideg, de még a meleggel is megbirkózik egy darabig, így nagyon jó poháralátét lehet belőle. Ha lusták vagyunk, akkor csak egyszerűen a pohár alá kell tenni, és kész. Ha szeretnénk, akkor dekorálhatjuk is, de az is jó megoldás, ha a CD-t csak, mint alapot használjuk, és mintás anyaggal fedjük be az egészet.

kép:pinterest.com

A tokokról se feledkezzünk meg, hiszen az is hasznosítható. 4 tokot összeforgatva, és az átlátszatlan részeket levéve készíthetünk kis üvegházat. Ehhez némi ragasztó is kelleni fog, de a dolog működik, jól megtartja a meleget és a párát.

Ha pedig az összeforgatott darabokat nem a kertben, hanem az íróasztalon használjuk, akkor mehetnek bele a tollak, a névjegyek, vagy bármilyen csetresz, aminek tartó kellene.

lead kép:pinterest.com

cerépújrahasznosításFöldnövényüvegházCD