Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Gyors karácsonyi ajtódekor 1

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Nyakunkon a karácsony, a december, és ezzel együtt a dekoráció kihelyezésének időszaka is. Ezen kívül az ajándékokat kell beszerezni, a menüt megtervezni, a munkával haladni, a gyerekek ünnepi hangulatát megteremteni, vagyis rengeteg dolgunk van. Ilyenkor a dekoráció elsikkad, végül egyetlen karácsonyi díszgömb árválkodik csak a bejárati ajtón.

Ennek azonban nem kell így lennie, hiszen a lehetőségek között szép számmal vannak olyanok is, amiknek elkészítése 20 percnél tovább biztosan nem tart, emellett mutatósak, kedvesek, és garantálják az ünnepi hangulatot is. Lássunk közülük néhányat:

Az ajándék

Az ajtó dekorálása kétféleképpen történhet. Vagy valamit kilógatunk rá, vagy magát az ajtót díszítjük. Most ez utóbbiról van szó. Kelleni fog 6-7 méternyi szalag és egy tetszetős ajándékmasni, lehetőleg jó nagy (ezt is el lehet készíteni a szalagból, de akkor több anyagot számoljunk). A bejárati ajtót nyissuk ki, és mintha egy ajándékot csomagolnánk be, tegyük fel rá a szalagot, amit a belső részen meg lehet kötni. Természetesen kevesebb anyaggal is működik a dolog, ez esetben nem kereszt alakban tesszük fel az ajtóra, hanem párhuzamosan.

kép: pinterest.com

Mikulás vagy hóember

A mikulásos ajtó dekorációhoz színes kartonra lesz szükség. Mérjük le az ajtó szélességét, mert ilyen széles lesz a mikulás sapkája is. Nem kell az egész sapkát megcsinálni, elég csak az alja. Ehhez piros és fehér karton kell. A szemekhez, szakállhoz fehér és fekete karton, az övhöz piros és fekete szükséges. Ha mindent kivágtunk, akkor csak fel kell ragasztani az ajtóra. Ezt kétoldali ragasztóval meg is tehetjük.

A hóember ennél is egyszerűbb. A kalapja ugye egy fazék, ezt nem kell túlzásba vinni. Fekete pöttyök a szemei és a gombjai, valamintegy nagy narancssárga háromszög az orra. Ezeknek a dekorációknak az a hátránya, hogy nem bírják jól a vizet, így olyan helyekre jók, ahol van előtetővagy beltéren van a bejárati ajtó is.

kép: pinterest.com

Grincs

A Grincs egy zöld lény, vagyis elkészítéséhez is zöld papírravagy filcre lesz szükség. Mivel a mikulás ruhájában lopkodta a karácsonyt, így piros és fehér színnel is készüljünk. A Grincsnek elég csak a kézfejét kivágni, ehhez azért érdemes legalább egy képet megnézni róla, mivel ujjai hosszúak. A kart a mikulás ruhaujjának mintájára készítsük el, és egy karácsonyi piros gömböt is vágjunk ki. Ezeket ragasszuk ki az ajtóra, mintha a Grincs lopná a díszt.

lead kép:pinterest.com