Június 13. Csütörtök, Anett

Adventi naptár DIY

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szépen lassan közeleg advent, és ha az előrejelzések is helyesek, akkor vele együtt érkezik a tél is. Az adventi időszak már a karácsony előszele, nem véletlen, hogy ekkor már elkezdődnek a dekorálások, a vásárok.

Advent azonban a gyerekek számára még egészen mást jelent. A piciknek ugyanis ilyenkor kerül a kezébe -többek között- az adventi naptár, ami nem csak abban segíti őket, hogy jobban megértsék, mennyi idő is van még karácsonyig, hanem aprócska ajándékokat is rejt minden egyes napra. A fenntarthatóság jegyében azonban nem kell feltétlenül pénzt költeni 24 darab kis csokira, melynek tábláját amúgy is csak kidobnánk. Elkészíthetjük ugyanis mi magunk is a naptárunkat, ráadásul olyan anyagokból, melyek otthon is megtalálhatóak, vagy decemberig összegyűjthetőek.

kép:pinterest.com

Papírból

A papírból készült naptár a leggyorsabb és a legegyszerűbb. Persze minden esetben újrahasznosított dolgokra kell gondolni, így most is első körben gyufásdobozokat használjunk. Ezeket egyesével is dekorálhatjuk, de az is mutatós, ha csak egyszerűen lefestjük őket pirosra, és feketével rájuk írjuk a számokat. Ezután ragasszuk őket tetszőlegesen össze, vagy akár egy fenyő alakú alapra. Rejtsünk el bennük kis finomságokat, és már készen is vagyunk.

Egy kicsit nagyobb tárhellyel rendelkeznek a WC papír gurigák. Ennek gyűjtését már most el kell kezdeni, de utána nem sok dolgunk van vele. A kis tárolókhoz nyomjuk be a guriga végének két szélét. Ezt tegyük meg a másik oldalon is, és készen is vagyunk a kis dobozokkal (ezek akár karácsonykor is jól jöhetnek, ha az ajándék apróbb). Dekoráljuk, majdtegyük őket egy tálba, vagy ha szeretnénk, ragasszuk fel egy alapra.

Üveg

Tartósabb, és éveken át használható az a megoldás, ahol a kis tárolók üvegből készülnek. Egészen pontosan kis befőttesüvegekből. Az darabokat egyenként borítsuk be valamilyen dekorációval, így nem lehet majd látni, hogy mit rejt a belsejük. Ragasztó vagy drót segítségével egy nagyobb fa lapra erősítsük fel, de egymás után fűzve fel is lehet lógatni a naptárat. Mehetnek bele a finomságok, ezután zárjuk le az üvegeket, és készen is vagyunk.

kép:pinterest.com

Inkább felnőtteknek

Nagymamáknak tökéletes adventi naptár készülhet az unoka már kinőtt, aprócska zoknijaiból. Ezekhez nem kell más, csak egy képkeret, amiben madzagokat feszítünk ki, és azokra csipesszel tűzzük fel a kis zoknikat.

Ebbe is rejthetünk csokit, cukrot, de kis üzeneteket is, aminek a felnőttek talán még jobban örülnek, és annyira jól indul tőle a napjuk, mint a gyerekeknek, amikor kinyitják az aktuális naphoz tartozó kis tárolót a benne lévő finomságért, meglepetésért.

lead kép:pinterest.com