Június 24. Hétfő, Iván

A kulcsokat se a szemétbe dobja, hiszen gyönyörűek!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

A kulcsok igen érdekes eszközök az életünkben. Ha éppen nem találjuk az egyiket, akkor pánikolunk, de ha már megszűnt a zár, melyhez a kulcs tartozik, az attól még ugyanúgy ott lifeg a kulcstartón, kilós pluszsúlyt eredményezve.

Egy idő után pedig azon kapjuk magunkat, hogy az egyik otthoni fiók mélyén 8-10 kulcs is lapul, amikről már fogalmunk sincs, mit is nyitnak, de kidobni nem merjük őket, mert biztosan akkor kerül elő a zár, amibe beleillenének. De akkor mi legyen a régi kulcsokkal?

Ha még kellhet…

Abban az esetben, ha még szükség lehet a kulcsra, mert ki tudja, honnan kerül elő egy kósza zár, akkor is szépen fel tudjuk használni a kallódó darabokat. Szélcsengő gyanánt, akár díszítéssel is, hiszen így megmarad a kulcs, nem hajlítjuk, és amikor kell, egyszerűen leakaszthatjuk a díszről.


kép: pinterest.com

A dekorálása történhet színes fonallal, de ebben az esetben kizárólag beltéren használjuk. Ha festéket veszünk hozzá, akkor viszont a teraszon is tökéletesen megállja a helyét.

Ha már nem fog kelleni

Ha biztosak vagyunk benne, hogy a kulcsra már nem lesz szükségünk, akkor se dobjuk ki, hiszen nagyon szép, és mostanában nagyon népszerű ékszereket is készíthetünk belőlük. A kisebb kulcsok is tökéletesek erre a célra. Csak egy láncra kell felfűzni, egy fekete masni, egy csillogó kő, amit ráragasztunk, és már készen is van. Persze a díszítés ennél lényegesen bonyolultabb is lehet. Az igazán szép, és gót jellegű láncokhoz pedig a régi kapukulcsok a legjobbak, bár ezeknek már meglehetősen nagy súlya is van.

kép: pinterest.com

Ugyancsak a kapukulcsok lehetnek gyűrűk alapanyagai is. ehhez azonban ne a félkilós darabokat keressük, inkább a kecsesebb, és szép végű kulcsokat. Ezeket egy fogó segítségével egy rúd köré kell hajlítani, mely akkora, mint a gyűrűsujjunk. A hajlítás után egy kalapáccsal óvatosan dolgozzuk el az esetleg kiálló részeket, de vigyázzunk, ne üssünk nagyot, mert az meglátszik majd a kulcson.

Ha az ékszer túl bonyolult, de nincs szívünk kidobni a kis kulcsokat, akkor egyszerűen hajlítsuk őket U alakra, csavarozzuk egy fa laphoz, és máris készen van a stílusos kulcstartónk, vagy fogasunk.

lead kép: pinterest.com