Május 23. Csütörtök, Dezső

Egy autóban a kopó alkatrészek nem örök életűek, kivéve persze...

null

Tervezett elévülés – ugye önnek sem ismeretlen a kifejezés. Azonban, ha az üzleti érdek úgy kívánja, akkor ezt is ki lehet iktatni – legalábbis a Tesla így gondolja, illetve be is mutatja, miről beszél.

Model 3

A Tesla nagy dobása a Model 3, mely „elérhető” kategóriába sorolja a Teslát is. Az, hogy ez a kategória hol húzódik, már egészen más kérdés, de tény, hogy így jóval szélesebb rétegekhez képes autóját eljuttatni a cég. A Model 3 árával már biztosan sikeresebb lesz, mint elődei, státusszimbólum volta még mindig megvan, és a formavilága sem éppen csúnya.

kép:plus.google.com

Most azonban a cég bemutatott fotókon egy erőátviteli egységet, mely egy olyan Model 3-ból való, mely 1000000 mérföldet, vagyis 1609300 kilométert tett meg. a kép alapján jól látszik, ami nem látszik, vagyis hogy a fogaskerekek kopása igazából nem történt meg, még egy egészen kicsit sem. Ennek köszönhetően elvileg örök életű – de minimum elképesztően hosszú életű – lehet a hajtása az autónak, ami nagy szó az fogyasztói társadalom alapelveit tekintve.

Miért éri meg?

A Tesla neve legyen a minőség védjegye – gondolhatnánk sokan, és ebben van is valami. De azért az is igaz, hogy egy – egy motor fejlesztése azért nem kis összegeket emészt fel. A Model 3 motorja pedig az az egység, mely a cég elektromos kamionjait is hajtani fogja. Igaz, ebben az esetben sokkal nagyobb terheléssel kell majd szembenéznie azoknak a fogaskerekeknek, de ahhoz, hogy a versenyt felvehesse a piacon, bizony olyan dolgokban is élen kell járnia, melyek eddig nem, vagy nem ilyen mértékben voltak fontosak.

kép:thehindubusinessline.com

Hogy a Tesla cégnek ez mennyire jelent jót, azt egyelőre nem tudni, az viszont tény, hogy ez az adat is alátámasztja, hogy a használt Model 3-akat nem lehet túl olcsón megkapni, még használtan sem. Sőt! A használt járgányok ára annyira tartja magát, hogy az igazán meglepő, így arra még egy darabig biztosan várni kell, hogy a használt Teslák elárasszák Közép és Kelet – Európát.

Lead kép:telegraph.co.uk