Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Vasárnap megkezdődik a hidegbetörés

Előrejelzés
2024. január 04. 18:00

Pénteken egyre vastagabb lesz felettünk a fátyolfelhőzet. Az esti óráktól elszórtan fordul elő kisebb eső az északi területeken. 10 fok körüli enyhe idő lesz.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak északon és nyugaton, később egyre többfelé várható eső, zápor, délkeleten akár zivatar. Az északkeletire forduló szél megerősödik.

Vasárnap a borult égből többfelé alakul ki gyengülő csapadék: eleinte eső, majd hózáporok. Sokfelé lesz erős, néhol viharos az északi szél. Markáns lehűlés kezdődik, napközben nem melegszik, hanem hűl a levegő. Reggel +5, délután +2 fok valószínű.

Hétfőn eleinte marad a borult idő, és délen többfelé havazhat, fordulhat elő hózápor. Többfelé viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél, mellyel folytatódik a hideg levegő bezúdulása. Egész nap fagyhat.

Kedden kevés felhőre, többórás napsütésre van kilátás. Hószállingózás bárhol előfordulhat. Zord lesz a reggel, több helyen csökken -10 fok köré a hőmérséklet. Nappal is kemény téli idő lesz -6 és 0 fok közötti maximumokkal.