Május 27. Hétfő, Hella

Hideg téli idő, DNy-on hószállingózással

Előrejelzés
2024. január 07. 18:00

Hétfőn estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Csak estétől csökken észak felől a felhőzet. Az ország déli felén szórványosan lehet gyenge havazás, hószállingózás. Erős, olykor viharos lesz az északi szél, mely a déli tájakon hordhatja a pár cm-es havat. Reggel -6, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet. Hideg, igazi téli időnk lesz.

Kedden észak, északkelet felől tovább csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap; de a délnyugati tájakon még mindig borongós idő valószínű, és itt továbbra is szállingózhat a hó. Az ÉK-i szél erős marad. Reggel -11 és -3, délután -4 és +1 fok lesz.

Szerdán az ország nagy részén derült, száraz, fagyos időre számíthatunk. Nem lesz csapadék. Reggel -7, délután 0 fok lesz.

Csütörtökön eleinte sok napsütés várható, majd északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és az északkeleti tájakon hószállingózás is előfordul. +1, +3 fok valószínű.

Pénteken változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. Marad a kemény reggeli fagy, délután +2, +3 fok ígérkezik.