Június 26. Szerda, János

Drasztikus lehűlés, kemény fagy jön!

Előrejelzés
2024. január 05. 18:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé, több alkalommal várható eső, zápor, délkeleten akár zivatar is. A nagyobb mennyiség északnyugaton valószínű. Az északkeleti szél többfelé megélénkül. 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap marad a borult idő. Délelőtt még további esőre számíthatunk, majd egyre többfelé hózápor, havazás, fagyott eső várható, miközben gyengül a csapadék intenzitása. Drasztikus lehűlés várható, erős hidegbetörés, így a lehullott csapadék lefagyhat! Napközben csökken a hőmérséklet, estére már többfelé fagyhat.

Hétfőn borult lesz az ég, inkább csak estétől csökken a felhőzet. A déli és a középső tájakon egy összeáramlás mentén szórványosan havazhat. Erős, olykor viharos lesz az ÉK-i, É-i szél, mellyel folytatódik a sarkvidéki eredetű fagyos levegő bezúdulása. Néhol hófúvás is lehet. Az ország nagy részén már egész napos fagy lesz!

Kedden északkelet felől egyre nagyobb területen süt ki a nap, de délnyugaton még mindig borongós marad az idő - és itt további hószállingózás valószínű. Reggel -10, délután 0 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán többórás napsütésre, fagyos téli időre van kilátás. Nem lesz már csapadék. Reggel kemény fagy lesz, délután is csak fagypont körül várható a hőmérséklet.

(kép: Photo Kovács Ferenc)