Április 28. Vasárnap, Valéria

Viharos szél, lehűlés

Előrejelzés
2023. november 17. 18:00
null

Szombaton a Tiszántúlon az erősen felhős égből még többfelé lehet gyengülő eső. Máshol többórás napsütés valószínű felhőátvonulásokkal, elvétve záporral. Az északi, északnyugati szél nagy területen lesz erős, olykor viharos. A csúcshőmérséklet 7 fok körül alakul.

Vasárnap nyugat felől megnövekszik a fehőzet, és főleg az ország északi részén számíthatunk csapadékra, mely nagyrészt eső lesz, de az Északi-középhegységben és északkeleten havas eső, hó is hullhat. Reggel szinte országszerte fagyhat, délután is csak +6 fok körüli értékeket mérhetünk. Télies nap lesz.

Hétfőn ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő kisebb eső, zápor. 7 és 13 fok közé enyhül a levegő. A délnyugati szél többfelé megélénkül.

Kedden erősen felhős, párás, néhol már tartósan ködös idő lesz. Elszórtan fordul elő gyenge eső, szitálás. 9-10 fok valószínű.

Szerdán reggelre sokfelé képződik köd, mely néhol egész nap megmaradhat. Máshol csökken a felhőzet, kevés napsütés is lehet. 5-10 fok közé hűl a levegő.

(fotó: Pap Miklós)

fehőzetfelhőátvonulássokfelécsapadékszél