Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Télies idő fagyos reggellel, hózáporokkal

Előrejelzés
2023. november 25. 18:00

Vasárnap felhőátvonulások várhatók, és elszórtan (a nap első felében főleg a Nyugat-Dunántúlon, délután inkább keleten) alakul ki hózápor. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős. Télies időnk lesz fagyos reggellel, és délután is csak 0-5 fokkal.

Hétfőn nyugat, délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan fordul elő csapadék: délen eső, északon, északkeleten havas eső, hószállingózás. Reggel -2, délután +4 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden borult idő valószínű sokfelé csapadékkal: nagyrészt eső várható, de az Északi-középhegység környezetében és északkeleten havas eső, havazás is lehet. Eleinte a DK-i, majd az ÉNy-i szél erősödik meg. -1 és +6 fok között változik a hőmérséklet.

Szerdán eleinte még előfordul havas eső, hószállingózás, majd az erős szél hatására csökken a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek. Reggel északkeleten kemény fagy lehet (-10 fok körül), de máshol is dermesztő idő ígérkezik. Délután fagypont körüli hideg lesz.

Csütörtökön a napos reggel után fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de estig még nem alakul ki csapadék. Reggel -12 és -1, délután -1 és +7 fok valószínű.