Június 14. Péntek, Vazul

Nagy eső, ÉK-en akár havazás

Előrejelzés
2023. november 27. 18:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

 

Kedden borult lesz az ég, csak estétől csökken északnyugat felől a felhőzet. Sokfelé várható kiadós eső, az északkeleti határszélen és az Északi-középhegység csúcsain havazás, havas eső is előfordulhat. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél erősödik meg. 0 és +7 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerda északkeleten marad a borongós idő, és itt havas eső, hózápor is előfordulhat. Az ország nagy részén azonban többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nélkül. Délig erős lesz az északnyugati szél. A fagyos reggel után délutánra is csak +2 fok köré melegszik a levegő.

Csütörtök délnyugat felől beborul az ég, és szórványosan alakul ki csapadék: északkeleten havazás, máshol eső. A déli szél egyre inkább megerősödik. A hőmérséklet +5 és +10 fok között várható általában, de ÉK-en csak -3, +4 fok lesz.

Pénteken borús időre van kilátás szórványosan esőkkel, záporokkal. A délnyugati, majd az északnyzugati szél erősödhet meg. Átmenetileg jóckán megenyhül az idő: 5-17 fok várható délután.

Szombaton északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakul ki zápor, vagy hózápor. +5, +6 fok köré esik vissza a hőmérséklet.