Május 8. Szerda, Mihály

Markáns lehűlés kezdődik

Előrejelzés
2023. november 23. 18:00

Péntek reggelre párás lesz a levegő, főleg délnyugaton sűrű köd is képződhet. Napközben észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, és eleinte elszórt eső, majd délutántól zápor, hózápor fordulhat elő. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 6 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős időnk lesz, néhol előfordulhat hózápor, vagy jégdara zápor. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős. Markáns lehűlés várható, a csúcsérték már csak 2-7 fok lesz.

Vasárnap az ország középső részén gyengén felhős lesz az ég, és csak néhol fordul elő hózápor. A nyugati és északkeleti tájakon azonban borongós idő várható, és főleg délnyugaton alakul ki havas eső, gyenge havazás. Erős marad az északnyugati szél, mellyel tovább zúdul be hazánk térségbe az egyre hidegebb levegő. Reggel országos fagy lesz, délután is csak 0-5 fok várható.

Hétfőn nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, emellett ködfoltok is lesznek. Elszórtan alakul ki hószállingózás, havas eső, ónos szitálás. Reggel -10 és -2, délután -1 és +5 fok valószínű.

Kedden és szerdán erősen felhős, párás időre van kilátás. Mindkét nap elszórtan fordul elő gyenge téli csapadék. A maximum +2, +3 fok körül valószínű, míg reggelente keményen fagyhat.