Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Hózáporok, viharos szél!

Előrejelzés
2023. november 24. 18:00
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!

Szombaton markáns hidegfront érkezik, útját erős, néhol viharossá fokozódó északnyugati szél jelzi. Elszórtan alakul ki zápor, hózápor, jégdara zápor. Néhol hózivatar is kitörhet. +5 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap felhőátvonulások lesznek elszórt hózáporral, havas eső záporral. A reggeli órákban délnyugaton kisebb havazás is kialakulhat. A legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Télies idő várható reggel országos faggyal, délután 0-5 fokos értékekkel.

Hétfőn nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délen eső, zápor, északon elszórt hózápor, hószállingózás fordulhat elő. 0 és +7 fok között valószínű a hőmérséklet. A délnyugati szél délen megélénkül.

Kedden erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: nagyrészt eső, de az Északi-középhegység környezetében havazás várható. Délutántól ismét egyre nagyobb területen lehet szilárd halmazállapot. Az északi szél egyre inkább megerősödik. +3, +4 fok ígérkezik.

Szerdán eleinte borongós időre van kilátás egy-egy hózáporral, majd csökken a felhőzet. Többfelé lesz erős az északnyugati szél. A fagyos reggel után délutánra is csak +1 fok köré melegszik a levegő.