Április 27. Szombat, Zita

Pénteken akár 29 fok!

Előrejelzés
2023. október 18. 18:00
null

Csütörtökön az erősen felhős égből többfelé (nagyobb eséllyel az ország keleti, északkeleti felén) alakulhat ki eső, zápor. A délnyugati szél egyre inkább megerősödik, mellyel melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: 13 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, északkeleten lehet hűvösebb.

Pénteken borongós időre számíthatunk, azonban csak elszórtan fordulhat elő zápor. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Folytatódik a meleg levegő beáramlása: délen, délnyugaton akár 28-29 fokos nyárias meleg is lehet. Erős melegfronti hatás érvényesül.

Szombaton gyakran lesz továbbra is erősen felhős az ég, és többfelé alakul ki eső, zápor. Néhol zivatar is kitörhet. Marad az erős, olykor viharos légmozgás. 22 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap apárás, ködös reggel után változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan eső, zápor előfordulhat. Élénk lesz a északnyugatira forduló szél. Folytatódik a 20 fok körüli enyheség.

Hétfőn, október 23-án párás, rétegfelhős idővel indul a nap, napközben is maradhat az erősen felhős időjárás. Zápor csak elvétve fordul elő. 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó:Posza Róbert Art)

melegeső záporhőmérsékletlevegődélnyugati szél