Május 11. Szombat, Ferenc

Búcsúzik az októberi nyár

Előrejelzés
2023. október 13. 18:00
null

Szombaton reggel párássá válik a levegő, északon tartósabb ködfoltok is lehetnek. Ezek feloszlása után sok napsütés várható, majd késő estétől északnyugaton elered az eső. Többfelé megerősödik a DNy-i, majd az ÉNy-i szél. 25 fok körüli értékekkel búcsúzik az októberi nyár.

Vasárnap késő délutánig erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható csapadék: északon főleg záporok, máshol eső várható. Délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél, mellyel 10-15 fokkal hidegebb levegő zúdul hazánk térségébe. Markáns lehűlés várható, napközben nem emelkedik, hanem csökken a hőmérséklet.

Hétfőn napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, számottevő csapadék nélkül. A hőmérséklet csúcsértéke 14 fok körül alakul. Mérséklődik a légmozgás.

Kedden változóan felhős idő valószínű, csak elvétve fordulhat elő záporeső. A keleties szél néha megélénkül. Reggel 3, délután 14 fok várható.

Szerdán egyre vastagabb felhőzet lesz felettünk, és délutántól, estétől egyre többfelé alakulhat ki eső. 15-17 fok lehet a csúcsérték.

(fotó: Béres Attila)

záporhőmérsékletfelhőzetcsapadékszél