Július 16. Kedd, Valter

Hétvégére 10 fokos lehűlés jön

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön asok napsütés mellett délnyugat felől megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakulhat. A déli szél megélénkül. 25 és 31 fok közötti nyárias idő lesz.

Pénteken hajnalban északkeleten még előfordul csapadék, majd napközben napos, gomolyfelhős idő várható. Késő délutántól északnyugaton már ismét lehet zápor, zivatar. 30 fok körüli hőség lesz, délkeleten akár 33-34 fok is lehet!

Szombaton erősen felhős, majd borult lesz az ég. Eleinte északnyugaton, majd egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. 20 és 30 fok között változik a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb. A szél ÉNy-ira fordul és megerősödik.

Vasárnap marad a borongós, most már igazi őszi idő. Többfelé alakulhat ki újabb eső, zápor, keleten zivatar is. Nagy területen lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Erős lehűlés várható, néhol még a 20 fokot sem éri el a maximum.

Hétfőn aborús délelőtt után délután már többórás napsütésre van kilátás. Eleinte még előfordul zápor. Mérsékelten meleg idő valószínű 24-25 fok körüli maximumokkal.

(fotó: Fazekas-Horváth Judit, Zalahaláp)