Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Hétvégére erős lehűlés érkezik viharos széllel, felhőszakadásokkal

null

Szerdán acsapadékos hajnal és a párás reggel után napközben már sok napsütésre, száraz időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke 24 és 29 fok között alakul. A délies szél néha megélénkül.

Csütörtökön a napsütés mellett megnövekszik a gomolyfelhőzet, és délutántól északnyugaton, északon már zápor, zivatar is kialakul. A szél északnyugatira fordul és egyre jobban megélénkül. 30 fok körüli hőség lesz.

Pénteken az ország nyugati felén az erősen felhős égből többfelé várható eső, zápor, zivatar. Keleten még kitart a napos, meleg idő. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen erősödik meg. Nyugaton 25, keleten 30 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombaton kelet felé mozog a csapadéksáv, ezért már országszerte valószínű eső, zápor, zivatar. Felhőszakadások is lehetnek! Erős, olykor viharos lesz az északnyugati szél. Erős lehűlés várható, a tartósan esős tájakon 20 fok körül marad a maximum.

Vasárnap aviharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel. 24-25 fokos mérsékelten meleg idő várható.

(fotó: Cyclonerik)